HABER MERKEZİ – Türkiye’nin önde gelen mücevher markalarından Sina Pırlanta, büyüme hamlesine hız kesmeden devam ediyor. Marka, Türkiye genelindeki 77’nci konsept mağazasını Mersin’de hizmete açtı. Açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti.

2005 yılından bu yana pırlanta sektöründe faaliyet gösteren ve üretim gücüyle dikkat çeken Sina Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barış Lek, açılışta yaptığı açıklamada Mersin’e özel planlarını paylaştı. Lek, önümüzdeki 3 yıl içinde kentte 3 yeni mağaza daha açmayı hedeflediklerini söyledi.
“Mersin gibi önemli bir şehirde bu yatırımı yapmak bizim için ayrı bir gurur. İş ortaklarımızla birlikte burada güçlü bir yapı kuracağız” diyen Lek, markanın büyüme stratejisinde Mersin’in önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Mağaza ortaklarından Engür Kurtoğlu ise Sina Pırlanta’yı Mersin’e kazandırmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Kurtoğlu, “Bu sektörde uzun yıllardır varız. Böyle güçlü bir marka ile yola çıkmak bizi daha da motive etti, gerçekten heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.
Açılışa katılan isimler arasında CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve ASV Kuyumculuk Genel Müdürü Ali Altıntaş da yer aldı. Altıntaş, Ercan Kurtoğlu ile uzun yıllara dayanan iş birliklerinden bahsederek bu özel günde yanında olmak istediklerini söyledi.
Milletvekili Gülcan Kış ise konuşmasında Mersin’in ekonomik potansiyeline dikkat çekti. Altın ve pırlanta sektöründe şehrin önemli bir merkez olabileceğini belirten Kış, yapılan yatırımın hem şehir hem de bölge için değerli olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve mağaza resmi olarak hizmete başladı.