SON GELİŞMELER
--:--:--

Yenişehir Belediyesi’ne şafak operasyonu: 31 kişi için gözaltı kararı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yenişehir Belediyesi’ne şafak operasyonu: 31 kişi için gözaltı kararı

Haber Merkezi: Yenişehir Belediyesi’ne sabah erken saatlerde operasyon yapıldı, rüşvet ve ihale iddiaları var, çok sayıda gözaltı gerçekleşti işte o detaylar.

Mersin’de sabahın erken saatlerinde Yenişehir Belediyesi’ne yönelik dikkat çeken bir operasyon yapıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri belediye binasına girerek arama başlattı. Aynı anda farklı adreslerde de gözaltı işlemleri yapıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, saat 05.00 civarında Limonluk Mahallesi’ndeki belediye ana hizmet binasına geldi. Binada aramalar sürerken, önceden belirlenen adreslerde de eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Eski yöneticiler hakkında gözaltı iddiası

İlk bilgilere göre soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Listede belediyenin eski yönetim kadrosundan isimlerin ağırlıkta olduğu konuşuluyor. Özellikle daha önce görevden alınan bazı başkan yardımcıları ile şube müdürlerinin dosyada yer aldığı öne sürülüyor.

Gözaltına alınanlar arasında belediyeye bağlı şirketlerde görev yapan bazı yetkililerinde bulunduğu belirtiliyor. Polis ekiplerinin hem belediye içindeki evrakları hem de dijital kayıtları incelemeye aldığı öğrenildi.

Soruşturmanın odağında ihale ve rüşvet iddiaları var

Operasyonun, belediye bünyesinde yapılan bazı ihalelere yönelik olduğu ifade ediliyor. Dosyada “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet” ve “irtikap” suçlamalarının yer aldığı bildirildi. Bu kapsamda ihale dosyaları tek tek inceleniyor.

Emniyet ekipleri bilgisayar kayıtlarını kopyalarken bazı evraklara da el konuldu. Soruşturmanın derinleşebileceği, yeni gözaltıların olabileceği konuşuluyor. süreç henüz yeni sayılır.

Başkan Özyiğit’ten ilk değerlendirme

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, operasyon sonrası kısa bir açıklama yaptı. Sürecin şeffaf şekilde yürütüldüğünü belirten Özyiğit, hesap veremeyecekleri bir durumun olmadığını söyledi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorguların ardından bazı isimlerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Operasyon genişleyebilir

Soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtiliyor. Dosyada yeni isimlerin olabileceği, incelemelerin sürdüğü ifade ediliyor. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

Benzer Haberler
Yenişehir Belediyesi’ne şafak operasyonu: 31 kişi için gözaltı kararı
Yenişehir Belediyesi’ne şafak operasyonu: 31 kişi için gözaltı kararı
Mersin Tarsus Ovasında Sel Suları Çekildi, Çiftçi Bahçeye Geri Döndü
Mersin Tarsus Ovasında Sel Suları Çekildi, Çiftçi Bahçeye Geri Döndü
Tarsus’ta Berdan Irmağı Alarm Veriyo: Su Seviyesi Kritik Noktada
Tarsus’ta Berdan Irmağı Alarm Veriyo: Su Seviyesi Kritik Noktada
Kızılay’dan Mersin’de “Tam İftar Vaktinde” Etkinliği
Kızılay’dan Mersin’de “Tam İftar Vaktinde” Etkinliği
Mersin’de Kritik Toplantı: Vali Toros’tan Yakın Takip
Mersin’de Kritik Toplantı: Vali Toros’tan Yakın Takip
Toroslar’da Fırtına Ortalığı Karıştırdı: Belediye Gece Boyu Sahadaydı
Toroslar’da Fırtına Ortalığı Karıştırdı: Belediye Gece Boyu Sahadaydı
Mersin Son Dakika Haberleri
Copyright © 2026 Tüm hakları Mersin Vatan Gazetesin 'de saklıdır. Mersin'de Son dakika Haberleri