Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:20
Advert

Şirketler İçin Dijital Pazarlamanın Önemi Tartışılamaz Noktaya Geldi

Küresel salgının dijital teknolojilere yönelimi rekor seviyelere ulaştırdığını belirten Grey Media Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kanlı, sosyal medya kullanımının dijital platformlar arasında birinci sırada yerini koruduğunu söyledi. Kanlı, “Şirketler için dijital pazarlamanın önemi tartışılamaz noktaya geldi” dedi.

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 14-07-2021 10:56   Güncelleme : 14-07-2021 10:56
Şirketler İçin Dijital Pazarlamanın Önemi Tartışılamaz Noktaya Geldi

 

 

 

Grey Media Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kanlı, dijital platformların önemine dikkat çekerek, Covid-19 pandemisi ile birlikte bu platformlara insanların yöneliminde de ciddi artışlar olduğu bilgisini paylaştı.

 

“Sosyal medya pandemi ile birlikte şekil değiştirdi”

 

Konuya dair yaptığı açıklamada Kanlı, Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 salgınıyla pandemi ilan etmesinin hemen ardından zorunlu olarak evlere kapanma süreçleri başladığını ve sosyal izolasyon süreci uzadıkça iletişim ve sosyalleşmenin şekil değiştirdiğini söyledi.  Kanlı, “Sosyal medyayı kullanım arttı ve sosyal medya platformları rekor sayılara ulaştı. Sosyal medya araçlarının bireyler için bir zorunluluk haline gelmesiyle birlikte şirketler için dijital pazarlama zorunluluk noktasına ulaştı. Sosyal medya aracılığı ile reklamlar yayıldı, insanlar alışverişini internet sitelerinde yapmaya başladı. Okul, sınav, kurs gibi pek çok öğrencinin hayatının bir parçası olan bu alanlar, sosyal medyanın kullanımının arttığı bu dönemde öğrencilerin iletişim ve yardımlaşma ağı haline geldi. Sosyolojik konularda farkındalık oluşturmak için de sıkça başvurulan bir mecra olan sosyal medya, pandemi ile birlikte şekil değiştirdi” dedi.

 

Kanlı, detaylı bilgiler sundu

 

Sosyal medya platformlarının kullanımındaki artışa dikkat çeken Kanlı, Facebook, 2019 yılı aktif kullanıcı sayısı 1.7 milyar olan Facebook, pandemi dönemiyle birlikte 2021 yılındaki kullanıcı sayısı 2.79 milyar olarak yüzde 90’lık bir artış elde etmiştir. Youtube, 2019 yılı aktif kullanıcı sayısı 2 milyara ulaşan Youtube, şimdilerde dünya genelinde aylık kullanıcı sayısı olarak 2 milyarı göstermektedir.

Tiktok, 2019 yılında 700 milyon indirmeye ulaşan Tiktok, 2020-2021 yıllarında 2 milyar indirmeye ulaşarak rekor kırdı. Üstelik aylık 800 milyon kullanıcı sayısı ile sosyal medya platformları arasında ilk 5’te yerini aldı. Instagram, aylık kullanıcı sayısı 2019 yılında 400 milyon olan Instagram, 2021 yılında aylık periyotta 1 milyara ulaşarak 2,5 kat artış yakalamıştır. Twitter, 2020 yılının ilk çeyreğinde 133 milyon aktif kullanıcı sayısı olan Twitter, yüzde 22 oranında yükselişle 2021 ilk çeyreğinde 199 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştır” bilgilerini paylaştı.

 

“Şirketler için dijital pazarlamanın öneminin tartışılamaz noktaya geldi”

 

İstatistiklerle netleştirildiğinde sosyal medyanın dijital dünyada birinci araç olarak yerini koruduğunun altını çizen Kanlı. şirketler için dijital pazarlamanın öneminin tartışılamaz noktaya geldiğini de aktardı. Kanlı, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Eğitim kurumlarının tüm eğitim- öğretim programlarını dijital platformlara taşıması gibi birçok şirket pazarlama ve satış stratejilerini değiştirip iş modellerini dijital platformlara taşıdı. Pandemi sürecinde şirketler, yeni reklam hedeflerini sosyal medya platformlarından sağlamaya başladı. Bunun en büyük nedeni ise insanların artık fizyolojik ve sosyolojik tüm ihtiyaçlarını dijital dünyada karşılamasından kaynaklanmakta. Sosyal medya kullanımının arttığı bu dönemde şirketler, ulaşmak istedikleri hedef kitleye dijital pazarlama stratejileri hazırlayarak ulaşmaktadır. Pandemi ile rekor sayılara ulaşan ve tüm organizasyonların ihtiyacına cevap veren sosyal medya kullanımının yerini koruyacağı kanaatindeyim. Markalar hedefledikleri kitleler ile yine sosyal medya üzerinden iletişime ve etkileşime geçiyor. Pandemi sürecine markaların yaklaşımları farklılık gösteriyor. Kimileri bütçelerini ve planlamalarını tamamen durdururken, kimileri de değişen dünyaya ayak uydurarak dijital pazarlama stratejileri, çeşitli etkinlikler, eğitimler ve uygulamalarla sosyal medyada varlıklarını göstermeye çalışıyor. Markaların, tüketicilerin gözündeki algısı bu dönem de izledikleri stratejiler sonucunda netleşecektir.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü