Tehlike Saçan Gölet Artık Geçmişte Kalıyor
Toroslar Belediyesi, uzun süredir ihmal edilen ve çevre için risk oluşturan Korukent Mahallesi'ndeki göleti güvenli ve modern bir parka dönüştürüyor. Zaman içinde bataklığa dönüşerek özellikle çocuklar için ölümcül bir tehlike haline gelen gölet, tamamen kurutularak halkın huzurla vakit geçirebileceği bir yaşam alanına dönüştürülecek.
Kontrolsüz Alandan Modern Yaşam Alanına
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın öncülüğünde yürütülen projede, göletin bulunduğu alan kontrollü, sürdürülebilir ve çağdaş standartlara uygun bir parka dönüştürülüyor. Yapılacak çalışmalar kapsamında;
Estetik peyzaj düzenlemeleri ile bölge yepyeni bir çehreye kavuşacak.
Acı Hatıralar Yerini Umuda Bırakıyor
Korukent halkının hafızasında acı olaylarla yer eden göletin, yıllar önce can kayıplarına sahne olduğu biliniyor. Kontrolsüz yapı, mahalleliyi uzun süredir tedirgin ediyordu. Belediye, bu alanı halkın talepleri doğrultusunda dönüştürerek, yeniden güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.
Başkan Yıldız: “Burası Artık Tehlike Değil, Bir Nefes Alanı”
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
“Uzun yıllardır vatandaşın bu konudaki talebi dikkate alınmamış. Bu alan yıllardır ihmal edilmiş ve halkımız için ciddi tehlikeler barındırır hale gelmiş. Gölet çevresinde ne yazık ki yıllar önce can kaybı yaşanmış. Bu acıların tekrar etmemesi adına hızlıca harekete geçtik. Hem doğayı koruyarak hem de modern bir yaşam alanı oluşturarak, mahallemize yakışır bir park kazandıracağız. Bu alan artık bir tehlike değil, bir nefes alma noktası olacak.”
Toroslar Daha Yaşanabilir Hale Geliyor
Belediye yetkilileri, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve Korukent Parkı'nın vatandaşların kullanımına sunulacağını duyurdu. Bu dönüşüm, Toroslar’da çevre ve yaşam kalitesini artıran örnek projelerden biri olarak öne çıkıyor.