Haber Merkezi: Mersin’de 4-5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar sahilleri vurdu. Erdemli ilçesi halk plajında etkili olan dalgalar vatandaşların dikkatini çekti.
Meteorolojinin uyarılarının ardından Mersin genelinde etkili olan yağışlı hava sona erdi. 3-4 gün süren yağışların ardından Doğu Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin sahillerinde boyu 4-5 metreye kadar ulaşan dalgalar görüldü.

Erdemli ilçesi halk plajı ve çevresinde dev dalgalar kıyıları dövdü. Vatandaşlardan bazıları dalgaları fotoğraflarken, bazıları ise dalgaların etkisiyle ıslandı. Denizin hırçın olduğunu belirten vatandaşlar, dalgaların kendilerini de etkilediğini söyledi.
Meteoroloji, Akdeniz’de havanın parçalı ve çok bulutlu, doğusunda yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini açıkladı. Doğu Akdeniz’de rüzgarın öğle saatlerinden sonra 4 ile 6 kuvvetinde esmesi bekleniyor.
Mersin’de yaşanan dev dalgaların bugünden sonra normale dönmesi bekleniyor.