ÇYDD’nin Adana’daki söyleşisinde Sema Soykan ve Emin Çapa edebiyatla tarihe ışık tuttu. Etkinlik yoğun ilgi gördü, detay haberimizde.
ÇYDD Çukurova Şubesi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda güzel bi buluşma yaptı. Sema Soykan ile Gazeteci Emin Çapa sahneye çıktı, salon da baya doldu. Öğrenci var, sanatsever var, kitap kurdu var, herkes merakla dinledi.

Soykan konuşurken hem çocukluğunu hem yazmaya nasıl başladığını anlattı. Babası Köy Enstitüsü mezunu, o aydın kafa hali küçük yaşta ona baya şey katmış. “Bu yolda büyüdüm” diye anlattı. Kendini geliştirmesinin de o evin havasından geldiğini söyledi.
Yazar romanlarını sayarken salon tam dikkat kesildi. Her kitap başka bi yaraya, başka bi gerçeğe dokunuyor gibiydi.
Soykan, ülkenin şu anki siyasi ve sosyal gidişatının öyle durup dururken olmadığını söyledi. “Geçmişi doğru okuyamazsak yarını anlamayız” diye net bi çıkış yaptı.

Çapa sahneye çıkınca salon biraz daha hareketlendi diyebiliriz. Her kitabı kendi tarzıyla anlattı. Kitapların geçtiği dönemlerle Türkiye’nin ekonomisi, siyaseti ve bugün