Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:51
Advert

Akdeniz’de Cadde ve Sokaklar dezenfekte ediliyor

Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı kamu kurum ve kuruluşlarında başlattığı dezenfekte çalışmalarını, şimdi de cadde, sokak, park ve yeşil alanlarda devam ettiriyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2020 10:53   Güncelleme : 23-03-2020 10:53
Akdeniz’de Cadde ve Sokaklar dezenfekte ediliyor

Akdeniz Belediyesi, ülkemizde de görülen Koronavirüs salgınına karşı bir “Kriz Masası” oluşturarak, ölümcül virüse karşı kamu kurum ve kuruluş binalar ile başlayan, basın kuruluşlarıyla ve vatandaşlardan gelen taleplerle devam ettirdiği dezenfekte çalışmaları, şimdi de cadde, sokak, park ve yeşil alanlar dezenfekte çalışmalarıyla titizlikle devam ediyor.

Akdeniz’in dört bir yanı ilaçlanıyor

Koronavirüs tehdidine karşı tüm birimleriyle adeta teyakkuza geçen Akdeniz Belediyesi; Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerinden personelin yer aldığı ilaçlama ekibi, kamu kurumları, okullar, camiler, sağlık ocakları, liman sahası, emniyet binaları, özel hastaneler, taziye evleri, parklar ve sosyal tesisler, basın kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, yöre dernekleri, sendika, muhtarlık, banka ve basın kuruluşlarına ait binaları dezenfekte çalışmalarına gün boyunca aralıksız devam ediyor. Ekipler, arazözlere doldurulan dezenfektan ile cadde ve sokakları dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Evlerinin ilaçlanmasını isteyen vatandaşlardan gelen talepler de programa alınarak en kısa süre içinde ekiplerce müdahale ediliyor. Çalıştığı resmi veya özel kuruma ait binanın ilaçlanmasını isteyenler, Akdeniz Belediyesi’nin (0324-3366583 / Dahili-178) numaralı telefon aracılığıyla santrale bağlanıp taleplerini iletebiliyor.

Başkan Gültak; “Cadde ve sokaklarımızda da dezenfekte çalışmalarımızı hızlandırdık”

Koronavirüs salgınına karşı Akdeniz ilçe genelinde devam eden dezenfekte/ilaçlama çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; daha önce kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör binalarında yapılan dezenfekte çalışmalarının, cadde, sokak, park, yeşil alan ve dolmuş hatlarında seri bir şekilde devam ettiğini söyledi. Başkan Gültak; Belediyede oluşturdukları Kriz Masasına gelen talepler doğrultusunda da bir program içinde hareket ederek ekiplerce ilaçlama çalışması yapıldığını dile getirdi. Başkan Gültak konuşmasının devamında; “Toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi noktasında üzerimize düşen görevi eksiksiz ve zamanında yerine getirmek için mücadele veriyoruz. Halkımızın sağlığı için her türlü dezenfekte ve hijyen çalışmasını aralıksız sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü