Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:12
Advert

11 Kamyondan Oluşan Yardım Konvoyu Akdeniz’den Yola Çıktı

Başkan Gültak’ın çağrısıyla; başta Elazığ ve Malatya olmak üzere, deprem afetinden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere, Akdeniz ilçesinde toplanan ve 11 kamyondan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2020 08:57   Güncelleme : 04-02-2020 08:57
11 Kamyondan Oluşan Yardım Konvoyu Akdeniz’den Yola Çıktı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın yaptığı çağrı sonucu, depremzede vatandaşlar yararına başlatılan kampanya sona erdi. Akdeniz ilçesinde toplanan; kuru gıda, su, ilaç, yaş sebze-meyve, giyim, ısıtıcı, halı, battaniye ve temizlik ürünleri gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan 11 kamyonluk konvoy bölgeye hareket etti. Ayrıca Akdeniz Belediyesi tarafından, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Eski Hal Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından mevlit de okutuldu.

Başkan Gültak; “Gerekirse bir kampanya daha düzenleriz”

Konvoyun hareketi öncesi bir konuşma yapan Başkan Gültak; yardım malzemelerinin; Kızılay ile koordinasyon halinde toplandığını ve Elazığ ve Malatya’da yaşayan deprem mağduru insanlara ulaştırılacağını belirtti. Başkan Gültak; “Kampanyamıza destek veren tüm kardeşlerimize, işadamlarımıza, STK ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti öyle bir devlet ki zor günde hemen bir araya geliyor. Bu da bunun bir örneği… İnşallah bu yardımlarımızın, deprem mağduru kardeşlerimize faydası olacaktır. Ve gerekirse bir kampanya daha düzenleyeceğiz” dedi.

Özkan; “Güçlü kardeşliğimizi dün dünyaya gösterdik”

Mersin Milletvekili Hacı Özkan da konuşmasında, deprem bölgesi için Akdeniz’de başlatılan yardım kampanyası nedeniyle Başkan Gültak’a, Kızılay’a, hayırsever iş insanları ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’nin, bir kez daha birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediğini kaydeden Özkan; “Depremin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve Milletvekili arkadaşlarımız deprem bölgesine hareket ederek devletimizin büyüklüğünü gösterdiler. Aziz milletimiz de güç birliği ile göçük altında kalan kardeşlerimizin yardımlarına koştular. Tüm dünyaya, birliğimizi, beraberliğimizi ve güçlü kardeşliğimizi göstermiş olduk” diye konuştu.

Pamuk; “Milletimiz, seferberlik ruhuyla yardıma koştu”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, törende yaptığı konuşmada, “Depremin ilk anından itibaren devletimiz, hükümetimiz alanda hazırdı. Anında müdahale edildi. Bu son derece anlamdı. En az bunun kadar anlamlı olan, tüm ülkemizin, milletimizin bir seferberlik ruhuyla yardıma koşmuş olmasıdır. Bu seferberliğin bir parçası olarak ilçemizde de Akdeniz Belediyemiz öncülüğünde; Kızılay’ın, sivil toplum örgütleri, iş adamlarımızın destekleriyle anlamlı bir kampanya gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Köse; “Başkanımız Gültak, kara gün dostu olduğunu gösterdi”

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse de konuşmasında, “Kızılay gönüllüsü aziz milletimiz; gerek nakit, SMS yardımları ve gerekse ayni yardımlarıyla, candan ve maldan bağışlarıyla gönlünün güzelliğini ve yüceliğini bir kez daha göstermiştir. Akdeniz Belediyemizin yardım konvoyu da hayırsever milletimizin bu erdemine, kadirşinas yardımseverliğine tercüman olmuştur. Belediye Başkanımız Sayın Gültak’a, insanımızın kara gün dostu olduğu için Mersin Kızılay ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyenin Makine İkmal Sahası’nda düzenlenen törene; Elazığlılar Derneği Yönetimi, Muhtarlar, hayırsever işadamları ile vatandaşlar da katıldı. Konuşmaların ardından okunan dualarla birlikte yardım kamyonları yola çıktı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü