Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:57

Heryerde ismi duyulan sporcu Erbay Karakaya, bilek kaslarını geliştirmenin  önemli olduğunu anlattı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-01-2023 20:48
Heryerde ismi duyulan sporcu Erbay Karakaya, bilek kaslarını geliştirmenin  önemli olduğunu anlattı

Heryerde ismi duyulan sporcu Erbay Karakaya, bilek kaslarını geliştirmenin  önemli olduğunu anlattı

 

Vücut geliştirme konusunda yoğun çalışmalar içinde olan sporseverler, aslında bir taşta iki kuş vurma arzusunda. Hem estetik açıdan güzel bir görünüş hem de sağlıklı bir yaşama uzanan formül. Vücudun farklı bölgelerine farklı uygulamalar ile konsolide verimlilik elde edilmektedir. Bilek gelişimi de üzerinde en fazla durulan konulardan bir tanesi. Bilek gelişimi konusunda bir uzmana sorarak, sağlıklı bilgi almak istedik. Ünlü spor eğitmeni ve vücut geliştirme konusunda bilirkişi düzeyinde saygın bir isim olan Erbay Karakaya’ya bu konu üzerine sorular yönelttik.

 

Bilek kasları neden önemlidir?

 

Vücudumuzu bir bütün olarak düşünmek gereklidir. Her bir farklı bölgeyi çeşitli programlar çerçevesinde geliştirerek bütüncül bir başarıya ulaşabiliriz. El kaslarının ve el eklemlerinin yardımcısı olan kaslardandır.  Önemli tendonlarla birleşerek, kol ve ellerin temel hareketlerini yapmasına yardımcı olur. Elin işlevini belirleyici ve yönlendirici bir etkinlik gösterir. Her bir kas grubunun farklı işlevleri vardır ve önem sırasına koymak çok zordur.  Her biri kendi içerisinde önem taşımaktadır.  

 

Bilek gelişimi için nasıl bir yol izlenebilir?

 

Bunun için birçok farklı uygulama söz konusudur. Bunlar yine spor eğitmenine danışılarak yapılmalıdır. Telafisi zor problemlerin çıkmaması adına uzmana danışmana çok önemlidir.  Bilek kası güçlendirmede, metal el yayları, havlu sıkma, ağırlık plakaları ile uygulamalar öne çıkmaktadır. Yine bir program çerçevesinde organize etmek adına sporcunun durumu önem taşımaktadır. Sporcunun güncel kas durumu, yapmış olduğu ağırlık çalışmalarının sıklığı, vücut yapısı hatta mental motivasyonu olmak üzere birçok kriter üzerinden bir değerlendirme yapılmalıdır. Bu kapsamda bir yol haritası belirlenerek, bilek gelişimi için program ortaya koyulmalıdır. Bilek kasının tek başına güçlendirilmesi yaklaşımının yanlış bir karar olacağı unutulmadan, bütün olarak vücudu geliştirme odağında olmak yararlı bir bakış açısı olacaktır.

vadivadi