Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 18:41

Adli Sicil Kaydı Nasıl Silinir?

Adli Sicil Kaydı Nasıl Silinir?

DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-12-2019 22:42   Güncelleme : 29-12-2019 22:42
Adli Sicil Kaydı Nasıl Silinir?

 

Öncelikli olarak Ankara avukat denildiğinde akla oluşturduğu kadro ve çevre sayende Tahancı Hukuk Bürosu ilk sıralarda gelmektedir. Güncel hukuki olayları yakından takip eden ve Anayasa Mahkemesinin verdiği emsal kararlar hakkında görüşlerini bilimsel çalışmalarının ışığında ortaya koyan ve uygulayan bir ekibe sahiptir.

Ankara Ceza Avukatı Nedir?

Öncelikli olarak Ankara ceza avukatı Ankara'da birçok avukatlık bürosunda bulunmaktadır. Ceza avukatı hakkında bilgi vermek gerekirse; ceza avukatı öncelikli olarak öncelikli olarak savunduğu kişinin tahliye ve devamında beraatine yönelik savunma yapmaktadır. Tersi durumlarda tahliye ve beraat sağlanamadı sağlanmayan durumlarda kişinin minimum düzeyde ceza alabilmesi için savunma yapmaya yönelmektedir. Bu gibi durumlar göz önüne alındığında Ankara'da Tahancu Hukuk Bürosu uzman kadro ve davalara bakış açıları ile öne çıkmaktadır.

Adli Sicil Kaydı Nasıl Silinir?

Adli sicil kaydı nasıl silinir ve ömür boyu sürer mi gibi soruları merak edenler küçük bir araştırma ile adli sicil kaydının olası 5 yıl içerisinde silindiğine ulaşmaktadır. Halk tarafından sabıka kaydı olarak bilinen adli sicil kaydının silinme durumu farklı durumlarda gerçekleşmektedir. Aksi durumlarda adli sicil kaydının silinmesini isteyenler, dava açmaya yönelebilir ve dava neticesinde arşivlerden 5 ile 15 yıl arasında silinme durumu gerçekleşmektedir. Davanın kişi tarafına olumlu sonuçlanması kişinin işlediği suçun cezasını çekmiş olması ve süreklilik durumuna bakılarak sonuçlanmaktadır.

vadivadi