Mersin Vatan Gazetesi
HV
16 NİSAN Salı 09:46
Yıldız Holding

Türk Tarımı Mersin’de şekillenecek

Mersin, Türk tarımının sorunlarının masaya yatırılıp önümüzdeki süreçte bu sorunların çözümü adına yol haritasının çizileceği önemli bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 26-09-2019 09:25   Güncelleme : 26-09-2019 09:25
Türk Tarımı Mersin’de şekillenecek

Türk tarımının bugünü ve geleceğinin konuşulacağı konferanstan çıkacak sonuçların Türkiye tarım politikalarına rehber olması hedefiyle düzenlenecek konferans için konunun tüm paydaşları bir araya gelecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenecek ‘Türkiye Tarım Politikaları ve Geleceği Konferansı’nda sektörün önemli isimleri konuşmacı olarak yer alacak. Moderatörlüğünü tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın gerçekleştireceği Konferansta geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan ile Üretici Mehmet Yaltır konuşmacı olarak katılacak.

Türk tarımının ithalata olan bağımlılığını azaltıp üretime dayalı ihracat modelini geliştirebilmek adına düzenlenen Konferansta tarladan sofraya kadar tarımın tüm aşamalarında yaşanan sorunlar, iyi tarım uygulamalarından kalıntıya, çiftçi eğitimlerinden, üretim planlamasına, tarımsal depolamadan lojistiğe kadar her alanda konunun uzmanları görüşlerini bildirirken katılımcılar da merak ettikleri soruları yöneltme imkanı bulacak.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü