Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:57

Sokakta Bulduğu Cüzdanı Sahibine ulaştırdı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Erdal Duru, Silifke Caddesi üzerinde görevi esnasında bulduğu cüzdanı sahibi Türkan Gül’e ulaştırarak, örnek bir davranışa imza attı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-09-2019 16:10   Güncelleme : 25-09-2019 16:10
Sokakta Bulduğu Cüzdanı Sahibine ulaştırdı

Günümüzde hala iyi insanlar olduğuna dair inançları tazeleyen Duru, cüzdanı bulduğunda aklına ilk olarak sahibine ulaştırmak geldiğini söyledi. İçerisinde yaklaşık 1000 TL para, kimlik ve banka kartı bulunan cüzdanına kavuşan Gül ise böyle bir insanın eline geçeceğini tahmin etmediğini belirterek mutluluğunu paylaştı.  
“O an aklıma gelen sadece sahibini bulmaktı”

Sabah 08.00-08.30 sularında temizlik yaptığı Silifke Caddesi’nde cüzdanı bulduğunu söyleyen Erdal Duru, başından geçen olayı şu cümlelerle anlattı:

“Temizlik yaparken yolda bir cüzdan buldum. Bunu Daire Başkanlığımıza teslim ettim. Gerekli yerlerden cüzdanın sahibini buldular. Biz vazifemizi yaptık. İçinde bir miktar para ile kimlik ve kredi kartları vardı. Temizlik yaparken, arkamı dönüp baktığımda siyah bir şey olduğunu fark ettim. Poşet sandım, cüzdan çıktı. Sahibine ulaştırmak için ne yapabileceğimi düşündüm. O an aklıma gelen sadece sahibini bulmaktı.”
“Erdal abi sayesinde ödemelerimi yapabileceğim”

Gümrük müşavirliğinde yardımcı gümrük müşaviri olarak çalışan Türkan Gül ise aynı saat aralığında babasının kendisini işyerine bıraktığı Silifke Caddesi üzerinde cüzdanını arabadan inerken düşürmüş olabileceğini anlattı. Cüzdanına kavuşan Gül, Erdal Duru sayesinde günü gelen borçlarını ödeyebileceğini belirterek, “Babam beni ofise bıraktı. Arabadan inip ofise çıktım. Çantamdan iş hattımı alırken cüzdanımın olmadığını fark ettim. Tekrar aşağıya indim, yola baktım ama yolda bulamadım. Tekrar ofise çıkmak zorunda kaldım. Saat 11 civarında babam aradı. Cüzdanım bulunduğu için polis babamı aramış. Onların irtibatıyla burada olduğunu öğrendim. Buraya geldiğimde de cüzdanım doluydu. Dolu olmasını ya da böyle iyi bir insanın eline geçeceğini hiç tahmin etmemiştim. Cüzdanımı dolu görünce tabii mutlu oldum. Burada da Erdal abiden teslim aldım. Ben ortodonti tedavisi görüyorum, ona ve kredi kartına ödemem vardı. Erdal abi sayesinde ödemelerimi yapabileceğim. Bu para yok olsa ödeyemeyecektim, bayağı bir sıkıntı yaşayacaktım” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü