Mersin Vatan Gazetesi
HV
16 NİSAN Salı 22:04
Yıldız Holding

Mezitli’de Sitenin önüne Atatürk büstü yaptırıldı

Mezitli’de bulunan Adonis Sitesi örnek bir çalışmaya imza attı. Site sakinleri yaptırdıkları Atatürk heykelini site bahçesine yerleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında site bahçesinde düzenlenen şenlikte Atatürk heykelinin de açılışı yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-10-2016 11:34   Güncelleme : 31-10-2016 11:34
Mezitli’de Sitenin önüne Atatürk büstü yaptırıldı

 

Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarlarının ve anlatı sanatçısı ve yazar Sunay Akın da katıldı. Düzenlenen törende konuşan Adonis Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerine son dönemde yoğunlaşan saldırılara bir tepki olarak site sakinleri tarafından Atatürk heykeli yapmaya karar verdiklerini söyledi. Konuyu açtıkları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından büyük destek aldıklarını ifade eden Sarı, “Neşet Tarhan başkanımız her zaman olduğu gibi yine bize büyük destek verdi. Heykelin yaptırılmasını ve düzenleme çalışmalarını da bizzat kendisi üstlendi. Biz Mezitli halkı olarak hem bize verdiği desteğe hem de en çok saldırılan dönemde Atatürk ilke ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkması nedeniyle özellikle teşekkür ediyor şükranlarımızı bildiriyoruz” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, son dönemde Atatürk, Cumhuriyet ve Türk değerlerine saldırıların arttığını ifade ederek, “Özellikle Lozan gibi anlaşmalar bahane edilerek, yeni saldırılar gerçekleştiriliyor. Son dönemde bu saldırılara İsmet İnönü ve Cumhuriyet değerlerimiz de eklenmeye başlandı. Bizim Türkiye Cumhuriyet vatandaşları ve Cumhuriyet sevdalılarının verecek cevabı olmalıdır. Bize böyle bir talep geldiğinde onur duyduk ve kabul ettik. Yaptırdığımız heykelde özelikle Atatürk’ün elinde ‘Nutuk’ olması bu saldırılara karşı verilecek en güzel cevaptır” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası gerçekleştirilen kurdele kesme töreninden sonra üzerine örtülmüş olan Türk bayrağı kaldırılarak Atatürk büstü açıldı. Etkinlik çerçevesinde site bahçesinde mini bir Cumhuriyet Bayramı kutlama programı da gerçekleştirildi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü