Mersin Vatan Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 08:22

Başkan Gültak’a Borçlanma Yetkisi Meclis’ten Oybirliğiyle Geçti

Akdeniz Belediye Meclisi, çeşitli alt ve üstyapı hizmet ve projeleri için İller Bankası’ndan toplam 15 milyon lira tutarındaki borçlanma yetkisi için Başkan M. Mustafa Gültak’a yetkiyi oybirliğiyle verdi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 15-06-2019 07:53   Güncelleme : 15-06-2019 07:53
Başkan Gültak’a Borçlanma Yetkisi Meclis’ten Oybirliğiyle Geçti

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin 1’inci dönem, 3’üncü toplantı, 2’nci birleşim, 1’inci oturumu; belediye konferans salonunda gerçekleşti. Başkan Mustafa Gültak, şehir dışında olduğundan toplantıya katılamazken; Meclis Başkanvekili Ali Tanrıverdi Başkanlığı’nda oturum gerçekleşti. Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi.

Meclis’in 3 ve 4’üncü gündem maddelerinde ise, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen “Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik” hükümlerine göre düzenlenen otopark bedelleri ile ‘Memur iptal – ihdas cetvelleri’ ile ilgili komisyon raporları, Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Hizmet ve projeler için Başkan Gültak’a borçlanma yetkisi oybirliğiyle kabul edildi

Meclis’in 5 ve 6’ıncı gündem maddelerinde ise, bir önceki Meclis oturumunda gündeme gelen ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a, İller Bankası’ndan toplam 15 milyon lira kredi kullanma yetkisi verilmesini öngören maddeler görüşüldü.

Görüşmeler sonunda, Akdeniz’de altyapı çalışmaları sonucu bozulan yolların yenilenmesi, yeni yollar açılması, asfalt kaplama, bordür, karo ve kilitli parke alımı, yeni çocuk oyun grupları, modern spor aletleri, aydınlatma, çöp kovaları ve bank alımı için Başkan Gültak’a İller Bankası’ndan toplamda 15 milyon TL borçlanma yetkisi Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından, bir sonraki Akdeniz Belediye Meclis toplantısının, 2 Temmuz 2019 Salı günü saat 10:00’da yapılması karara bağlandı ve toplantı sona erdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü