Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 01:09

Mersin’de bir ilk Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde gerçekleşti

Mersin’in ilk Suda Doğumu Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşenur Kaya Kahveci tarafından gerçekleştirildi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 23-03-2018 22:30   Güncelleme : 23-03-2018 22:30
Mersin’de bir ilk Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde gerçekleşti

 

 

 

Türkiye’de ‘Suda Doğum’ yaygınlaşmaya başlarken; Mersin’de ilk Suda Doğum Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde yapıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşenur Kaya Kahveci tarafından gerçekleştirilen doğumda hem annenin hem de bebeğin oldukça sağlıklı olduğu kaydedildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşenur Kaya Kahveci, suda doğum yöntemi hakkında bilgiler verdi.

 

DOĞUM AĞRISI EN AZA İNİYOR

Bu yöntemle hem annenin hem de bebeğin yaşanabilecek gerilimden uzak kaldığını anlatan Op. Dr. Ayşenur Kaya Kahveci, ağrı kesici özelliğinin bulunması ve ağrı hissini ilaçsız doğal bir yöntemle en aza indirgenmesi dolayısıyla anne adaylarının tercih ettiği suda doğumun Türkiye’de giderek yaygınlaştığını söyledi. Suda doğumun alternatif bir normal doğum yöntemi olduğunu ifade etti.

 

SUDA DOĞUM STRESİ DE AZALTIYOR

Op. Dr. Ayşenur Kaya Kahveci, suda doğumun anne ve bebek açısından avantajları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Suda doğum, doğum stresini azaltıyor. Ortam anne karnındaki ortama benzer olduğundan bebek için daha rahat bir geçiş sağlıyor. Anne adayının kasılmalarının  daha rahat geçmesine yardımcı oluyor. Yöntemle doğum süreci hızlanıyor. Doğum sırasında oluşabilecek stres nedeniyle yükselen kan basıncını azalıyor. Doğum kanalındaki kasların gevşemesine ve bebeğin daha kolay bu yolda ilerlemesine olanak sağlıyor. Suda doğumda ağrı kesme özelliği bulunan  endorfin hormonun salgılanması daha yüksek oranda oluyor ve bu sayede ağrı daha az hissediliyor.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü