Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 18:12
Advert

Çiğli Belediyesi’nde Öğretmenler Günü’ne Özel Program

Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yenileme çalışmalarını tamamladığı parklar için İsim Verme Töreni düzenleyecek. Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Bey ve fotoğrafçı-yazar Fikret Otyam’ın isimleri Çiğli’de ölümsüzleştirilecek.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-11-2022 14:42   Güncelleme : 23-11-2022 14:42
Çiğli Belediyesi’nde Öğretmenler Günü’ne Özel Program

Çiğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yenileme çalışmalarını tamamladığı parklar için İsim Verme Töreni düzenleyecek. Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Bey ve fotoğrafçı-yazar Fikret Otyam’ın isimleri Çiğli’de ölümsüzleştirilecek. 

 

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kaliteli sosyal alanlar yaratmak ve kentin yeşil alan kapasitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı iki yeni parkı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenleyeceği İsim Verme Töreni ile vatandaşların hizmetine sunacak. Ataşehir Mahallesi’nde yer alan parklara Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Bey ve fotoğrafçı-yazar Fikret Otyam’ın isimleri verilecek. 24 Kasım Perşembe günü düzenlenecek tören saat 11:00’de başlayacak ve halka açık olacak.

 

Çiğlili Öğretmenler resepsiyonda buluşacak

Çiğli Belediyesi, 23 Kasım Çarşamba günü (bugün) ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlerin katılımıyla düzenlenecek 24 Kasım Öğretmenler Günü Resepsiyonu’na da ev sahipliği yapacak. Geleneksel hale gelen Öğretmenler Günü resepsiyonu saat 18:30’da başlayacak.

 

Öğretmenlere anlamlı hediye

Her Öğretmenler Günü’nde ilçe sınırları içerisinde yer alan okullarda görev yapan tüm öğretmenlere Türk Edebiyatı’nın klasiklerinden birini hediye eden Çiğli Belediyesi, bu yıl Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” eserini Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün mektubuyla birlikte hediye etti. Öğretmenlere verilecek en güzel hediyenin kitap olduğunu vurgulayan Gümrükçü, “Kitap okuyan toplumların, geleceklerini iyi kurguladıklarını biliyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ kitabının yeni baskısını yaptık. Öğretmenler Günü’nde Çiğli’de görev yapan öğretmenlerimize gönderiyoruz. Geçtiğimiz yıl da Grigory Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabını göndermiştik” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Gümrükçü: “Öğretmenler toplumumuzun öncüleridir”

İsim verme töreniyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, “Toplumların gelişmesinin en önemli kriteri bilime dayalı çağdaş eğitim sistemidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve düşünce arkadaşları Cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirdikleri devrimler ile milletimizin eğitim anlamında ihtiyacı olan adımları bir bir atmışlardır. Atatürk, ‘Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir’ ifadesiyle açtıkları bu yolda öğretmenlere ne kadar güvendiğini açıkça belirtmiştir. Öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurtuluşunda ve kuruluşunda olduğu gibi bugünde toplumumuzu bilgilendirmek ve geliştirmek için canla başla mücadele etmektedirler. Bu anlamlı günde yenileme çalışmalarını tamamladığımız parklarımızı hayatını eğitime adamış iki değerli isimle taçlandıracağız. Çocuklarımız sıkça vakit geçireceği parklarda eğitim sistemimizin kurucularını tanıyarak büyüyecekler. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü