Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 02:01
Advert

Mezitli’nin yaşlıları sosyal yaşama katılıyor

Mezitli Belediyesi, yaşlı ve kimsesizlere yönelik uygulamaya geçirdiği ‘Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-03-2018 15:10   Güncelleme : 02-03-2018 15:10
Mezitli’nin yaşlıları sosyal yaşama katılıyor

Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, engelli, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşların daha sağlıklı ve iyi ortamlarda yaşam sürmesine imkân sağlıyor. Her yaştan insanımıza mutlu bir yaşam sürdürmeyi hedefleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu kötü olan yaşlı vatandaşlara Evde Yaşlı Bakım Hizmeti başlattı. Menderes Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi’nde açılan büroda çalışmalarını yürüten Evde Yaşlı Bakım Hizmeti uygulaması şimdiden büyük beğeni toplamaya başladı. Deneyimli personellerle çalışmalarını yürüten uygulama, mahalle muhtarlarımız ile koordineli çalışıyor. Kriterlere uygun vatandaşların yaşadıkları evlerin fiziki şartları iyileştirilerek daha iyi ortamlarda yaşamalarına imkân sağlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar evlerinde ekipler tarafından ziyaret ediliyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yalnız olmadıkları duygusunu da veren uygulama aynı zamanda psikolojik destek te sağlamayı amaçlıyor.  Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de destek verdiği bakım hizmeti ilçedeki yardım amaçlı kurulan dernekler ve duyarlı vatandaşlar tarafından yine mahalle muhtarlarımız aracılığı ile belirlenen vatandaşlara hizmet sunuyor.

‘YAŞLILARIMIZIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Evde Yaşlı Bakım Hizmeti uygulamasının ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara çok yönlü hizmet verdiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hizmette sınır tanımayan faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Tarhan,  “Mezitli’de sosyoekonomik durumunu tespit ettiğimiz yaşlı ve tek başına yaşayan hasta, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Başlattığımız yeni ‘Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’ uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşımızın sağlık kontrolünü yapıyor, kişisel bakımlarına yardımcı oluyor, yaşadıkları ortamı en uygun hale getiriyoruz. Bunun yanında yaşlılarımıza sadece sağlık hizmeti değil gıda, yakacak, giyim yardımı da sağlıyoruz. İlçemizdeki tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmaya çalışıyor, yaşlılarımıza sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürmelerini diliyorum”  dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü