Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 12:04

Kentkart'dan Öğrenci Uygulamasına tam not

Kentkart’ın Öğrenci Kontrol Sistemi Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Organizasyonunda Yapılan Lansmanda Servis Araçları ve Minibüsçüler Odası Yönetimlerine Tanıtıldı ve Tam Not Aldı!

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-12-2017 15:36   Güncelleme : 21-12-2017 15:36
Kentkart'dan Öğrenci Uygulamasına tam not

Kentkart Genel Müdür Yardımcısı Burak Peksoy: “Velilerimiz artık rahat olsun. Kentkart’ın Öğrenci Kontrol Sistemi ile öğrenci unutulması artık tarihe karışacak!
Kasım ayında Ankara’da 8. Karayolu Trafik Güvenliği Fuarında Sayın Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan tarafından ziyaret edilen ve beğenilen Öğrenci Kontrol Sistemi lansman aracı Mersin’de Ulaştırma Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ilgili Servis Araçları ve Minibüsçüler Odaları yönetimleri tarafından detaylı olarak incelendi, ilgi odağı oldu ve önerdiği çözümle tam not aldı.

Öğrencilerin en iyi şartlarda ve en güvenli araçlarla seyahat etmelerine yönelik çözümleriyle öne çıkan Kentkart, son servis yönetmeliğine uygun bir servis aracı içerisinde “Öğrenci Kontrol Sistemi’ni Mersin ilimizde hizmet veren Servis ve Minibüsçüler Odası yönetimlerine tanıtarak ilklere imza attı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en son yayımladığı tebliğe uygun, yerli üretim NVR Sistemine entegre kameraların yanı sıra, koltuk sensörünü, öğrenci yoklama ve panik butonu ile parmak izi okuyucuyu kullanarak, öğrenci servislerinde güvenliği en üst seviyeye çıkardı.

4 Bakanımızın ortak kararı ile imzalanan koltuk sensörleri zorunluluğuna istinaden, yaptığı son ARGE çalışmaları sayesinde Kamera sistemi ile Koltuk Sensörünü yüzde yüz entegre etmeyi başardı. Milli NVR üreticisi Kentkart, araç içinde şoför paneline oturma planı ve koltuk sensörlerini entegre etti. Renkli gösterim ile anlatılan sistemde yeşil renk dolu koltuğu, kırmızı renk boş koltuğu, gri ise sinyal almayan koltuğu gösteriyor.

Yenilikler bununla da sınırlı kalmadı. Parmak izi tanıma entegrasyonu da olan yerli üretim NVR sistemi, aynı zamanda belli aralıklarla şoför doğrulama yapıyor. Doğru şoförün çalıştığından artık herkes anlık olarak haberdar olabileceği sistem, otomatik olarak şoförden parmak izi sorgusu istiyor, şoför herhangi bir sebeple parmağını okutmazsa veya tanımlanmamış bir şoför parmak izi okuttuysa, hemen bir alarm oluşturuluyor ve merkez haberdar edilerek bilgilendirme yapılıyor. Gerekli doğrulamayı merkez şoför kamerasından da yapabiliyor. Kendisinden parmağını okutması istenerek kontrol sağlanmış oluyor. Sisteme taşıyıcı firmanın tüm yetkili şoförleri önceden tanıtılarak, sadece doğru kişilerin aracı kullanması için yetki sınırlandırılabiliyor.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü