Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 21:53
Advert

Seçer, ‘Gaziler Günü’ Dolayısıyla Düzenlenen Programlara Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Mersin Valiliği tarafından düzenlenen törenlere katıldı. Başkan Seçer kent protokolü ile birlikte, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından dernek ziyaretleri yaptı ve son olarak da öğle yemeğinde gazilerle buluştu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 16:04   Güncelleme : 19-09-2022 16:04
Seçer, ‘Gaziler Günü’ Dolayısıyla Düzenlenen Programlara Katıldı

Törenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başladı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Törende; Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz tarafından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Tören, bir öğrencinin şiir okuması ile sona erdi.

Dernek ziyaretleri gerçekleştirildi

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Fatih Tuncer ve dernek üyeleri ile bir araya geldiler. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur ile bir araya gelen protokol üyeleri, burada düzenlenen törende gazilerle buluştular.

Kent protokolü, öğle yemeğinde gazilerle buluştu

Program, Mersin Valiliği tarafından Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekle devam etti. Yemeğe; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, protokol üyeleri, gaziler ve aileleri ile şehit aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından okunan dua ile yemek programı sona erdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü