Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 22:07

Mühendislik Eğitimi

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-09-2022 13:15   Güncelleme : 12-09-2022 13:15
Mühendislik Eğitimi

Mühendislik Eğitimi

Mühendislik eğitimi dünyada hatırı sayılır bir şekilde öneme sahiptir. Dünyanın dört bir yanında bulunan mühendislik fakültelerinden her yıl binlerce mühendis mezun olmaktadır. Mühendislik eğitiminin ardından binlerce mühendis iş arayışı içerisine girer. Kimileri dilediği işleri bulabilirken kimileri ise alanlarının dışında çalışmak zorunda kalırlar. Yurt dışında mühendislik eğitimi görmenin avantajları da tam olarak burada karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde özellikle yurt dışında eğitim görmüş veya orada çalışma tecrübesine sahip olan mühendisler sürekli aranmaktadır.

Rusya ve Azerbaycan'da Mühendislik Eğitimi

Rusya ve Azerbaycan gibi ülkeler da mühendislik alanında iyi eğitim veren ülkeler arasında yer alır. Özellikle Rusya nükleer santraller ve enerji konusunda oldukça ileri seviyededir. Hâl böyle olunca yurt dışında mühendislik eğitimi görmek isteyen kişiler rusya da üniversite okumak için gerekenler arayışı içerisine girerler. Rusya’da eğitim görebilmenin avantajlarından sizlerde faydalanmak istiyorsanız Euro Star Danışmanlık firması sizin için uygun adrestir. Firma yurt dışı eğitim denilince akla gelen ilk isimlerden olmaktadır. Vize konusu başta olmak üzere, yurt dışı eğitimde denklik gibi konularda danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Başvuru sürecinden mezuniyet belgesinin alınmasına kadar geçen süreçte öğrencilerinin yanında olmaktadır.

Yurt Dışında Mühendislik Eğitiminin Avantajları

Mühendislik tüm dünyada rağbet gören bir bölümdür. Her yıl binlerce mühendis adayı bölümlerinden mezun olup çalışma hayatına girerler. Mühendislik eğitimi 4 yıl sürer. Bu süre boyunca temel mühendislik eğitimlerinin yanı sıra kendi alanlarında da önemli bir eğitime tabi tutulurlar. Önemli mühendislik bölümlerinin başında makine, elektrik elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendisleri gelmektedir. Bu bölümlerden mezun binlerce kişi teknik işlerde çalışmaktadırlar. Mühendislik bölümlerinden mezun kişiler özel sektörde çalışma hayatına giriş yapacakken iş mülakatlarından geçmeleri gerekir. Yurt dışında mühendislik eğitimi almanın da önemi burada ortaya çıkar. Yurt dışında eğitim görmüş ve burada iş tecrübesine sahip kişiler özel sektörde tercih edilirler. Hâl böyle olunca da birçok kişi mühendislik eğitimini yurt dışında tamamlamak ister. EuroStar yurt dışında eğitim görmek isteyen kişilerin ortak danışmanlık merkezi olma konumundadır. Firmanın iletişim bilgileri ise şu şekildedir; Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim - Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

vadivadi