Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 18:01
Advert

Yayla sakinlerine ilk yardım eğitimi

Mersin Sağlıklı Yaşam İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen farkındalık etkinliği ile Toroslar ilçesine bağlı kırsal Ayvagediği Mahallesi’ndeki yayla sakinlerine ‘İlk Yardım ve Temel Uygulamaları’ içeren eğitim verildi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 29-08-2022 12:20   Güncelleme : 29-08-2022 12:20
Yayla sakinlerine ilk yardım eğitimi

2 ay önce törenle gönüllü hizmet ordusuna katılan Mersin Sağlıklı Yaşam İhtisas Kulübü, hayati önem taşıyan ilk yardım konusunda merkezden uzak yaşayan vatandaşlara eğitim vererek bir etkinliğe daha imza attı. Kulüp üyesi Dr. Serhat Kandemir tarafından verilen ‘İlk Yardım ve Temel Uygulamaları’ eğitimi büyük ilgi gördü.

“AMACIMIZ TOPLUM YARARINA HİZMET ETMEK”

Öncelikle kulüplerinin kuruluş amacıyla bilgi veren Mersin Sağlıklı Yaşam İhtisas Kulübü Başkanı Aybükem Gönen, öncelikle 20 Haziran 2022 tarihinde Mersin Divan otelinde düzenledikleri toplantı sonrası törenle büyük hizmet ordusuna katıldıklarını anlattı. İhtisas kulüplerinin diğer kulüplerden farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Gönen, “Bir hobiyi, bir mesleği, bir ortak amacı veya belli bir yaşam deneyimini paylaşan en az 20 katılımcıdan oluşan kulübümüz, hizmete yatkın kişilerin maddi karşılık beklemeden toplumlarına yararlı olmak için hizmet eder. Mersin Sağlıklı Yaşam İhtisas Kulübü’müz, 118 U Yönetim çevremizin ilk kurulan ihtisas kulübüdür ve üyelerimizin yüzde 80’i sağlık mensuplarıdır. Biz topluma katkı sunmak için desteğe, bir organizasyona ihtiyaç duyan, uzmanlık, alanları örtüşen bireyleri tespit ederek bir araya getiririz” ifadelerini kullandı.

SUNUM BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Başkan Gönen, kuruluş amaçlarının ardından Ayvagediği’ndeki eğitimle ilgili olarak da şunları kaydetti: “Yeni kurulan kulübümüzün düzenlediği etkinlikte Toroslar Ayvagedigi yaylasında Sn. Ln. Dr. Serhat Kandemir tarafından yayla sakinlerine ‘İlk Yardım ve Temel Uygulamaları’ konusunu anlattı. Yaklaşık 90 dakika süren sunum, soru ve cevaplarla 2 saati aşarak büyük ilgi gördü. Değerli üyemiz Dr. Serhat Kandemir’e ve katılımcılara teşekkür ederiz.” Başkan Gönen, son olarak bu tür bilgilendirme sunumlarını sık sık yapacaklarını sözlerine ekledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü