Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:44
Advert

Seçer ; İnşallah Bu Sezon Sonunda Şampiyonluk Kutlamasını Yapacağız

Başkan Seçer, Mersin İdman Yurdu'nun 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katılarak, coşkuyu asırlık çınara gönül vermiş taraftarlarla birlikte yaşadı. Takımın kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Seçer, “Biz Mersin'in spor kulübü Mersin İdman Yurdu’na, siyaset üstü bir anlayışla sahip çıkacağız. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice yaşlara olsun. İnşallah bu sezon sonunda, yine burada bir kutlama yapacağız. Mersin İdman Yurdu'nun şampiyonluk kutlamasını yapacağız. İlle de Mersin İdman Yurdu” dedi.

SPOR
Giriş Tarihi : 17-08-2022 13:34   Güncelleme : 17-08-2022 13:34
Seçer ; İnşallah Bu Sezon Sonunda Şampiyonluk Kutlamasını Yapacağız

 

 

Kültür Park’ta tahsis sorunu yaşadıklarını ve bu sorunun bir an önce aşılması gerektiğini dile getiren Başkan Seçer, “Mersin İdman Yurdu ile ilgili yeni bir meydan projemiz de hazır. Mersin İdman Yurdu ile Hilton arasında kalan bölümde yapacağımız yenileme çalışmalarında, yeni Mersin İdman Yurdu Meydanı’nı hayata geçirmeye buradan söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü tarafından kentin asırlık çınarı Mersin İdman Yurdu’nun 97. kuruluş yıldönümünde düzenlenen coşkulu etkinliğe katıldı.

Kutlama etkinliğine; Başkan Seçer'in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Tarsus Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

“Bugün Mersin İdman Yurdu tekrar küllerinden doğuyor”

Konuşmasına, Mersin İdman Yurdu’nun kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Başkan Seçer, “Mersin İdman Yurdu asırlık bir çınar. Üzüntülü yıllar yaşandı, ama bugün Mersin İdman Yurdu tekrar küllerinden doğuyor. Mersin İdman Yurdu’nun Mersin'e katacağı en önemli şey; Mersin'in huzuruna, birliğine, beraberliğine yapacağı katkıdır. Biz onun için spor diyoruz, onun için spor kulüplerimiz diyoruz, onun için Mersin İdman Yurdu diyoruz. Geçici bir kriz dönemi yaşandı. Sayın Metin Başkanın ve nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerinin üstün çabalarıyla, Mersin İdman Yurdu’nun o güzel günlerine, başarıdan başarıya koşan günlerine yürümesinin formülü belli. Bu ilacın adı Mersin'in birliği, beraberliği, herkesin bu davaya, bu mücadeleye sahip çıkması” ifadelerini kullandı.

“Mersin İdman Yurdu’na siyaset üstü bir anlayışla sahip çıkacağız”

Mersin’in çeşitli zenginliklere sahip bir kent olduğunu belirten Başkan Seçer, “Mersin zengin bir kent, övünüyoruz. Limanımız, iş insanlarımız var, muazzam üreten bir kent. Kulüplerimizin desteklenmesi lazım. Geçmişten kaynaklanan hatalarımızı tekrar yapmamamız lazım. Mersin İdman Yurdu siyaset üstüdür. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, Mersin'in spor kulübü Mersin İdman Yurdu’na siyaset üstü bir anlayışla sahip çıkacağız. Bunun sözünü de ben Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak veriyorum. Bundan sonra tribünlerin dolmasını arzu ediyoruz. Bizler de orada olacağız. Başkanımızın daha iyi transferler yapmasına, biz de katkı vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Yeni Mersin İdman Yurdu Meydanı’nı buradan söz veriyorum”

Mersin İdman Yurdu Meydanı’na bazı eleştiriler aldıklarını da belirten Başkan Seçer, bu eleştirilere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“İçinde bulunduğumuz meydan, Mersin İdman Yurdu Meydanı. Mersin İdman Yurdu Meydanı’nın daha güzel bir şekilde olması lazım diye bana çok eleştiri geldi. Burası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir park, ancak tahsis sorunu yüzünden Hilton’a kadar olan bölümde yenileme çalışmalarını yapamıyoruz. Ben Sayın Valimizi ziyaret ettiğimde de kendisine, kurumlardan ya da bakanlıklardan beklentilerimizi aktardım. Bu tahsis konusunu da o dosyanın içine koymuştum. Mersin İdman Yurdu ile ilgili yeni meydan projemiz de hazır. Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasında kalan bölümde yapacağımız yenileme çalışmalarında, yeni Mersin İdman Yurdu Meydanı’nı hayata geçirmeye buradan söz veriyorum. Tarsus'tan Anamur'a kadar değişik liglerde mücadele eden kulüplerimizle, Mersin'in ismini her platformda tanıtmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice yaşlara olsun. İnşallah bu sezon sonunda, yine burada bir kutlama yapacağız. Mersin İdman Yurdu'nun şampiyonluk kutlamasını yapacağız. İlle de Mersin İdman Yurdu” şeklinde tamamladı.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü