Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:46
Advert

Çocuğu konuşma, duyma zorluğu çeken bu değerlendirmeyi kaçırmasın!

Azerbaycan'ın ünlü konuşma terapisti Esmira Gafarova, İzmir'de ücretsiz değerlendirme yapacak..

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-08-2022 12:53
Çocuğu konuşma, duyma zorluğu çeken bu değerlendirmeyi kaçırmasın!

Azerbaycan'ın ünlü konuşma terapisti Esmira Gafarova, İzmir'de ücretsiz değerlendirme yapacak. 

 

Konuyla ilgili otoritelerden biri olarak gösterilen Azerbaycanlı dil konuşma terapisti Esmira Gafarova, ailelerle birlikte konuşma ve duymada sorun yaşayan çocuklarla birebir ilgilenecek. 

  

MEHMET TURAN: İNSANIMIZA DOKUNACAĞIZ 

  

Aile ve sağlık konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Buca İlçe Başkanı Mehmet Turan, "Hem İzmir hem de Buca için ünlü konuşma terapisti Esmira Gafarova'yı kentimize getirip faydalı bir işe imza atmak istedik. İnsanımıza dokunmamız lazım. İhtiyaç sahibi aileleri konusunda çok uzman bir kişiyle ücretsiz olarak buluşturacağız. Aile kurumu bizim için çok önemli. Evladı duyamayan, konuşamayan kardeşlerimizin katılmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu. 

  

BBP Buca İlçe Başkanlığı'nda İzmirli aileleri ağırlayacak Gafarova, çocukların gelişimsel öyküsünü, doğumunu, doğum sonrası süreçte öyküsünü öğrenip sonrasında birebir muayene ederek yapısal bir sıkıntı var mı diye inceleme yapacak. Dil, işitme sorunu doğuştan kaynaklıysa ona göre nokta atışı yönlendirmelerde bulunacak.  

 

Eğer gelişimsel bir dil problemiyse karşılaşılırsa buna yönelik olarak dil konuşma terapi planlaması yapacak konuşma terapisti Esmira Gafarova'nın, tecrübesiyle çözüm yollarını açması bekleniyor.

 

18 Ağustos 2022 Perşembe günü Büyük Birlik Partisi Buca İlçe Başkanlığında ücretsiz terapi yapılacak. Katılımcıların  0505 326 3991 nolu telefonu arayıp kısıtlı kontenjandan faydalanması istendi. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü