DOLAR 39.96 ₺
EURO 47.14 ₺
STERLIN 54.48 ₺
G.ALTIN 4,295.20 ₺
BTC 105,555.25 $
ETH 2,407.20 $
BİST 10,189.02
    TanıtımBayi

    Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Anıza Ekim Eğitimi Verdi

    GÜNCEL 55
    Yayınlama: 27 Şubat 2025 Perşembe 11:50 Kaynak: Haber Merkezi Editör: ismail USTA

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçilere

    Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Anıza Ekim Eğitimi Verdi

    Şanlıurfa Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi (ŞATEM)’de düzenlenen eğitim semineri, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Çıkman tarafından gerçekleştirildi.  

    Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen seminerde; geleneksel toprak işleme, koruyucu toprak işleme ve anıza ekim yöntemleri karşılaştırmalı olarak ele alındı. Geleneksel toprak işlemenin toprağın organik madde içeriğini azalttığı, erozyon riskini artırdığı, toprak sıkışmasına neden olduğu ve maliyetleri yükselttiği vurgulandı. Buna karşılık, koruyucu toprak işleme ve anıza ekim yöntemlerinin topraktaki organik maddeyi artırdığı, erozyonu azalttığı, tarla trafiğini azalttığı ve üretim maliyetlerini düşürdüğü belirtildi.

    ÇİFTÇİLERE UYGULAMALI EĞİTİM İMKÂNI SUNULDU

    Seminerin en önemli özelliklerinden biri, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitime de yer verilmesi oldu. Çiftçiler, Araştırma Enstitüsüne ait istasyonda toprak işleme alet ve ekipmanlarını yakından inceleyerek, uzmanlardan bilgi aldı. Deneme alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılması, çiftçilerin yeni teknikleri yerinde görmelerini ve öğrenmelerini sağladı.

    SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN BİLİNÇLİ TOPRAK İŞLEME VURGUSU

    Seminer boyunca sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekerek, çiftçilere bilinçli toprak işleme tekniklerini benimsemeleri çağrısında bulundu. Özellikle, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerinin giderek arttığı bir dönemde, koruyucu toprak işleme ve anıza ekim gibi sürdürülebilir yöntemlerin benimsenmesinin önemine vurgu yaptı. 
    Katılımcılar, seminerin sonunda Ahmet Çıkman'a sorularını yönelterek interaktif bir bilgi alışverişinde bulundu.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code