Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:50
Advert

Mersin Büyükşehir, öğrencilerin lise hayallerine köprü oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus’ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri’nin imkanlarından faydalanan 9 öğrenci, hayalleri olan Fen Liseleri’ne girmeye hak kazandılar.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-07-2022 11:42   Güncelleme : 29-07-2022 11:42
Mersin Büyükşehir, öğrencilerin lise hayallerine köprü oluyor

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için özellikle dezavantajlı bölgelerde açtığı Kurs Merkezleri’nde başarı hikayeleri yazılmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus’ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri’nin imkanlarından faydalanan 9 öğrenci, geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından hayalleri olan Fen Liseleri’ne girmeye hak kazandılar. Birçok öğrenci de nitelikli Anadolu Liseleri’ne yerleşme şansı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi LGS Kurs Merkezleri’nden faydalanarak istedikleri liselere girmeye hak kazanan öğrenciler, büyük mutluluk yaşıyorlar.

 

Büyükşehir Belediyesi Mithatpaşa LGS Kurs merkezi Sorumlusu Aycan Uçar, geride kalan eğitim-öğretim dönemini başarılı bir şekilde geçirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Tarsus’ta ilk olarak açtığımız LGS kurs merkezimiz Mithatpaşa Mahallesi’nde. Mithatpaşa Mahallesi bu yıl, 110 sekizinci sınıf öğrencimize hizmet verdi. Bu öğrencilerimizden 6’sı Fen Lisesi, 10’u nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazandı. Bunun yanı sıra ikinci olarak açtığımız Eski Ömerli Mahallesi’ndeki LGS kurs merkezimizde de 45 öğrencimizden 2’sini Fen Lisesi’ne, 1’ini de Sosyal Bilimler Lisesi’ne gönderdik. İlk senemizde yaşadığımız bu başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki senelerde de bu başarımızı katlayarak arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 “Verilen emeğin karşılığını almak güzel”

Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi Rehber Öğretmenlerinden Yaren Kırat, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in eğitime verdiği önem ve açtığı Kurs Merkezleri sayesinde öğrencilerimize verdiğimiz emek. başarıyla sonuçlandı. Rehberlik sunumları, motivasyon etkinlikleri, etüt çalışmaları, bireysel görüşmeler ve son olarak tercih danışmanlığı hizmetimiz ile öğrencilerimizin hep yanındaydık” ifadelerini kullandı.

“Eğitimde fırsat eşitliğinden yararlandık”

Arzu ettiği Fen Lisesi’nde okuyacağı için sevinçli olduğunu belirten öğrencilerden Eray Kırılmaz, “Bu süreçte bütün hocalarıma teşekkür ederim. Bize çok bize yardım ettiler, emek verdiler. Bize davranışları ve ders anlatımları gerçekten çok iyiydi. Psikolojik açıdan çok zor bir süreçti, ama emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden Tuana Sarıkaya ise, “Bu kurumda eğitimde fırsat eşitliği için Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim. Birçok yönden hocalarımız çok ilgiliydi. Her şey için hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Fahrettin Paşa Mahallesi’nde oturan ve Büyükşehir Belediyesi Eski Ömerli LGS Kurs Merkezi’nde eğitim gören Rabia Polat, “Özellikle 7’den 8’e geçenlere tavsiye ediyorum. Ben faydasını gördüm. Şu an hayalimdeki okula gideceğim” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü