DOLAR 40.01 ₺
EURO 47.02 ₺
STERLIN 54.58 ₺
G.ALTIN 4,288.07 ₺
BTC 109,116.16 $
ETH 2,566.98 $
BİST 10,107.68
    TanıtımBayi

    Ambulans Hizmetlerinde Yeni Dönem: Teknoloji ve Yapay Zeka Ön Planda

    GÜNCEL 77
    Yayınlama: 8 Ocak 2025 Çarşamba 07:45 Kaynak: Haber Merkezi Editör: ismail USTA

    Ambulans hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor. Teknoloji ve yapay zeka, artık hizmetlerin daha etkin ve hızlı sunulmasında önemli rol oynayacak. Yeni yönetmelik ile ambulansların üzerinde yer alacak yazı ve işaretlerin çerçeveleri belirlenirken, hasta nakil ambulanslarının rengi ise gri olarak belirlendi.

    Ambulans Hizmetlerinde Yeni Dönem: Teknoloji ve Yapay Zeka Ön Planda

    Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sağlık kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişiler ambulans işletemeyecek. Ambulans işletmeye yetkili olanlar dışındakilerce ambulans satın alınamayacak ancak kamu kurum ve kuruluşlarına hibe etmek amacıyla yapılacak satın alımlarda bu hüküm uygulanmayacak.

    Ambulans servisleri, uygunluk belgesi almadan ve asgari sayıda yeterlilik belgesini tamamlamadan faaliyete geçemeyecek, ambulanslar bu belge olmadan faaliyet gösteremeyecek. Ambulans servisi, ambulanslar ve sağlık hizmeti sunulan alanlarda bulunması zorunlu sağlık personeli yerine stajyer öğrenci çalıştırılamayacak.

    Yeni dönemde denetimler artarken, araç takip sistemi artık zorunlu hale getirilecek.

    Ambulansların üzerinde yer alacak yazı ve işaretlerde yeni yönetmelikle yeniden çerçeve altına alındı.

     

     
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code