Mersin’in en temel ihtiyaçlarından biri olan Engelliler Eğitim Parkı’nın yapımını tamamlayarak hizmete sunan Yenişehir Belediyesi; çocuklarıyla gelen ailelere, güvenli bir ortam sağlayarak, birbirleri ile hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekana kavuşmalarını sağladı.

 

2016 yılında Yenişehir Belediyesi Engelliler Eğitim Parkında 200 çocuk yüzme eğitimi, 118 çocuk el sanatları, 118 çocuk bocce eğitimi aldı. Bunun yanında halk oyunları ekibi, görme engelliler ritim muzik grubu da zaman zaman tüm hünerlerini çoşkulu bir şekilde sergiliyorlar.

 

 “Engellilerimiz için en güzel tedavi şekli onların mutlu bireyler olmalarını sağlamaktır diyen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç; Biz her zaman yasaların bize verdiği görevlerle kendimizi sınırlı tutmayacağımızı, kentimizin ve kentlimizin ihtiyacı olan her alanda kendimizi görevli sayacağımızı daha önce belirtmiştik. Engelli vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımız doğrultusunda önümüzdeki günlerde çok daha önemli işler yapacağız. Bu düşüncelerle çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.