Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:28
Advert

Özel Bireyler Açık Havada Film İzlemenin Keyfini Yaşadı

Özel Gereksinimli Bireyler, Açık Hava Sinemasında ‘Tosun Paşa’ Filmiyle Eğlendi

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-07-2022 15:47   Güncelleme : 26-07-2022 15:47
Özel Bireyler Açık Havada Film İzlemenin Keyfini Yaşadı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Parkı’nı özel gereksinimli bireyler için açık hava sinemasına çevirdi. Zaman zaman alışveriş merkezlerinde sinemaya götürülen özel gereksinimli bireyler, bu kez de açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadı.

Sağlık İşleri Dairesi personeli, Engelsiz Yaşam Parkı’nın bir noktasına projeksiyon kurarak, puf koltuklar ve sandalyeler yerleştirdi. Ekrana yansıtılan Türk Sineması’nın önemli yapıtlarından olan ‘Tosun Paşa’ filmini izleyen özel bireyler ve aileleri, kahkaha dolu bir akşam yaşadı. Özel bireyler ve aileleri patlamış mısır ve içecek eşliğinde açık havada sinema izlemenin keyfini yaşadı.

“Cuma, Cumartesi, Pazar günleri açık hava sinemamız var”

Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, yaz aylarında açık havada etkinliklere ağırlık verdiklerini belirterek, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte havanın geç kararmasını fırsat bilerek, etkinliklerimizi havanın daha serin olduğu saatlere kaydırdık. Parkımızda sinema dışında farklı etkinliklerimiz de oluyor. Sokak oyunları, su savaşı, kutu oyunları, bocce gibi farklı etkinliklerimiz oluyor. Amacımız engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak ve rahat zaman geçirebilecekleri bir ortam oluşturmak. Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki etkinliklerimiz haftanın 7 günü, sabah 8'den akşam saat 10’a kadar devam ediyor. Cuma, Cumartesi, Pazar günleri açık hava sinemamız, diğer günlerde farklı etkinliklerimiz var. Yaz ayları boyunca bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Muhteşem bir şey. Çocuklar o kadar mutlu ki”

Özel gereksinimli çocuğunu açık hava sinemasına getiren Berrin Tulumbacı, yapılan etkinliklerin çocukları ne kadar mutlu ettiğini anlatarak, “Muhteşem bir şey. Çocuklar o kadar mutlu ki anlatamam size. Gündüz hava çok sıcak, akşam çok güzel oluyor. Çocuklar mutlu. Bir de bizler akşam çıkmayız dışarıya, ama bu vesileyle akşam çıkmak bambaşka bir duygu” ifadelerini kullandı.

Birbirinden farklı ve kaliteli etkinlikler yapıldığına vurgu yapan Tulumbacı, “O kadar güzel ki her şey. Gündüz aktivite, öğlen aktivite, akşam sinema. Çocuklar yemek yiyor, havuza giriyor. Her türlü şey var. Bocce’den tutun halk oyunlarına, dramadan tutun annelere yönelik makrome kursuna kadar bir sürü şey var. Ben çocuğuma yetişemiyorum, o derece güzel. Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Hiç kimsenin, şu ana kadar yapamadığı bir şeyi yapıyor Vahap Başkanım” diye konuştu.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü