Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:14
Advert

Adaylar mesleklerini bu testle belirliyor

Meslek seçiminde kararsızlık mı yaşıyorsun?.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-07-2022 17:04
Adaylar mesleklerini bu testle belirliyor

Meslek seçiminde kararsızlık mı yaşıyorsun?

 

Meslek, alan seçiminde kararsızlık yaşayan adaylar, Kariyer Testi ile ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun mesleği belirleyebiliyor. Üsküdar Üniversitesi tarafından 2015 yılından bu yana internet üzerinden uygulanan Kariyer Testi, bugüne kadar 1 milyon 186 bin kişinin uygun mesleği belirlemesine yardımcı oldu. Kariyer Testini son bir yılda ise yaklaşık 500 bin kişi çözdü.

 

Üsküdar Üniversitesi,  internet üzerinden uygulanan Kariyer Testi ile üniversite adaylarına meslek seçimi konusunda yardımcı oluyor. 2015’ten bu yana uygulanan Kariyer Testi,  bugüne kadar 1 milyon 186 bin kişinin meslek seçiminde karar vermesinde önemli bir yol gösterici oldu. Kişinin başarılı olabileceği alanları belirleyen Kariyer Testi’ni son bir yılda ise 490 bin aday çözerek geleceğine yön verdi.

 

Kariyer Testi ile kararsız olan adaylar, kendi yetenek ve ilgileri doğrultusunda başarılı olabileceği alanları belirleyebilirken, mesleğiyle ilgili karar vermiş olanlar da o mesleğin kendine ne kadar uygun olup olmadığını test etme imkanı buluyor. 

 

Kariyer Testi nedir?

 

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, “Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testinin 90 sorudan oluştuğunu söyledi. Tözeniş, adayların sorulara verdiği ‘hoşlanırım’ ya da ‘hoşlanmam’ yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor. ‘Gerçekçi’, ‘Araştırıcı’, ‘Artistik’, ‘Sosyal’, ‘Girişimci’ ve ‘Geleneksel’ olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testinde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.” dedi.

 

Tercih danışmanları yol gösteriyor

 

Üsküdar Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da aday öğrencilere, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için uzman rehberler eşliğinde hizmet veriyor. 20  Temmuz- 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında tercih tanıtım günleri kapsamında adaylar merak ettikleri her şeyi uzmanlardan öğrenebilecek.

 

Tercih uzmanları yardımcı oluyor

 

Adaylar, kariyer danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş önderliğinde, eğitim uzmanı Ertuğrul Tut ve beraberindeki rehber uzmanlar ile tercihlerini yapabiliyor. Adaylar sunulan tercih robotu hizmetiyle de başarı sırasına göre yine tercih danışmanları ile tercih listesi oluşturabiliyor.

 

Güçlü akademik kadro ile de bir araya geliyorlar…

 

Üsküdar Üniversitesi’nin yerleşkelerini ziyaret eden adaylar, aralarında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Sevil Atasoy,  Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Prof. Dr. Sinan Canan’ın da bulunduğu önemli akademisyenlerle bir araya gelme fırsatı buluyor. Alanla ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını bizzat kendilerinden alma olanağı yakalıyor. 

 

Hem yüz yüze hem çevrimiçi görüşme imkânı

 

Üsküdar Üniversitesi çevrimiçi iletişim merkezi, farklı kanallarla adaylara yol gösteriyor. Adaylar, her zaman her yerden ulaşabilecekleri bu merkezde çevrimiçi görüşme, canlı destek, çağrı merkezi, WhatsApp hattı, bilgi formu ve sosyal medya gibi pek çok kanaldan bilgiye ulaşabiliyor.  

 

360° Sanal Tur ile tek tıkla üniversiteni keşfet!

 

Üsküdar Üniversitesini ziyaret etme imkânı bulamayan öğrenci adayları için sanal tur ile üniversitede kısa bir sanal tur da yapılabiliyor. Adaylar üniversitenin tüm alt yapısını uzaktan görebilme ve deneyimleme olanağı buluyor.

 

Adayları yine “Sarı Tişörtlüler” karşılıyor

 

Üsküdar Üniversitesini ziyaret eden adaylara, bu yıl da üniversitenin öğrencileri karşılıyor. Nam-ı diğer “Sarı tişörtlü”ler, üniversitenin bölümlerini adaylara gezdirerek merak ettikleri her konuda kendilerini bilgilendiriyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü