Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 16:46
Advert

Erdemli’de 12 Mahallenin 40 Yıllık Yol Hasreti Sona Erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Erdemli’de 12 mahalleyi ilgilendiren Çamlı- Karahıdırlı arasındaki 3 bin 400 metrelik bağlantı yolunda sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirerek, bölge sakinlerinin 40 yıllık bekleyişine son verdi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 20-06-2022 11:25   Güncelleme : 20-06-2022 11:25
Erdemli’de 12 Mahallenin 40 Yıllık Yol Hasreti Sona Erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Erdemli’de gerçekleştirdiği yol yapım çalışmaları ile mahalleleri birbirine bağlıyor, yıllardır bekleyen sorunları çözüme kavuşturuyor. Erdemli’nin sahil kesiminde süren çalışmaların yanı sıra yüksek rakımlı bölgelerde de bağlantı yollarını asfaltla buluşturan ekiplerin yeni noktası, 12 mahalleyi birbirine bağlayan Çamlı-Karahıdırlı bağlantı yolu oldu.

3 bin 400 metrelik yol bölge halkının sevinci oldu

Yol yapım ekipleri Çamlı ve Karahıdırlı mahallelerini birbirine bağlayan 3 bin 400 metrelik yolda sathi kaplama asfalt çalışmasını kısa sürede tamamladı. Çamlı ve Karahıdırlı Mahalleleri başta olmak üzere 12 mahalleyi ilgilendiren yol çalışması, bölge sakinlerinin 40 yıllık yol hasretini bitirdi. Eski hali oldukça kötü olan ve yolu kullananlar için işkenceye dönen ulaşım, artık konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

“Yazın tozdan kışın çamurdan geçilmeyen bir yoldu”

Yol çalışmalarını yakından takip eden Çamlı Mahalle Muhtarı Veysel Ünver, 12 köyü birbirine bağlayan bağlantı yolunun önemini anlatarak, “Memleketimizin 40 yıllık sorunu olan Keçici Çeşme yolunu Vahap Başkanımızın sayesinde açtık, asfaltını döktük. Hayırlı uğurlu olsun. Bu yol çok özel ve önemli bir yoldu. Burası toplam 12 köyü birbirine bağlayan bir yol. Daha öncesi çamur, taşlık; yazın tozdan kışın çamurdan geçilmeyen bir yoldu. Şimdi görüyorsunuz tertemiz. Allah razı olsun Vahap Başkanımızdan. Yapandan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Yıllardır hasret duyduğumuz yolu görmek bizi mutlu etti”

Çamlı Mahallesi’nde yaşayan emekli öğretmen Orhan Kaya da, yıllardır bekledikleri yol çalışmasının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yol çalışmalarını izliyoruz. Bizim yıllardır hasret kaldığımız bu Karahıdırlı-Hacıalanı yolunun Çamlı ile arasında olan bağlantıyı görmek bizi mutlu etti. Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bir söz vermişti o sözü yerine getirdi. Emeği geçenlerin ve özellikle Vahap Seçer Başkanımın burada büyük katkısı oldu. O söz vermemiş olsaydı zaten bu da olmayacaktı” diye konuştu.

Çamlı Mahallesi sakinlerinden Ali Toker de Başkan Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkürlerini ileterek, “Sağ olsunlar, var olsunlar. Şu yolumuzu yaptıkları için hepsine içten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü