Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:28
Advert

Gönüllere hitap edecekler

Mersin’de çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ‘Bu Toprağın Ezgileri Müzik Topluluğu’ tarafından ‘Bahar Konseri’ verilecek. Klasik eserlerin seslendirileceği konser 23 Mayıs Saat 19.00’da Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-05-2022 15:13   Güncelleme : 17-05-2022 15:13
Gönüllere hitap edecekler

Mezitli ilçesine bağlı Akdeniz mahallesinde yaşayan kadınların ağırlıkta olduğu farklı yaş ve meslek  grubundan 30’a yakın girişimcinin, aynı mahallede oturan Gönül Yılmaz’ın çalışmaları sonucu bir araya gelerek kurduğu ‘Bu Toprağın Ezgileri Müzik Topluluğu’ ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Müzik Topluluğunun kurucusu Gönül Yılmaz, müzik çalışmaları ve konsere ilişkin olarak yaptığı açıklamada; kuaför, güzellik uzmanı, tıp öğrencileri, aşçı, ev kadını, işçi ve öğretmen gibi birçok farklı meslek grubuna mensup kişilerle 2018 yılında müzik topluluğunu kurduklarını söyledi. Yılmaz, birlikte bir şeylerin yapılmasının mümkün olduğunu göstermek için bir araya gelen mahalle sakinlerinin yaşadıkları topraklarda bulunan tüm halkı kapsayacak bir isim olması hedefiyle grubun adını ‘Bu Toprağın Ezgileri  Müzik Topluluğu’ koyduklarını ifade ederek, “Şefimiz Ayhan Danyeli’nin hocalığı eşliğinde, Mezitli Belediyesi’nin tahsis ettiği bir mekanda çalışmalarımızı sürdürdük ve artık konser vakti diyerek yola çıktık” ifadelerini kullandı.

“Eğer istenirse gönül verilen iş ne olursa olsun, birlik içinde mümkün olduğunu gördük” diyen Yılmaz, kendilerine güç vermeleri için tüm Mersinlileri 23 Mayıs’ta Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda verecekleri konsere davet etti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü