Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 14:20
Advert

Vizyon Projesi 19 Mayıs 19.19’da açılıyor

Mersin’in Anamur ilçesi Güzelyurt Mahallesi sahilinde, Anamur Belediye’sinin Vizyon Projesi’nde sona gelindi. Belediyenin 16 Ekim 2021’de başlattığı, 32 bin metrekare uygulama alanı bulunan proje 19 Mayıs Perşembe Günü Saat 19.19’da resmen açılacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-05-2022 12:21   Güncelleme : 17-05-2022 12:21
Vizyon Projesi 19 Mayıs 19.19’da açılıyor

 

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin adının verildiği sahil projesini Kaymakam Bilal Bozdemir, Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Amirleri ile birlikte gezen Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, incelemelerde bulundu.
Sanatçı Elif Su Doğan ve Zafer İşleyen’in konseri ile resmi açılışı yapılacak olan Dr. Devlet Bahçeli Sahil Parkı, Anamur halkına ve tatillerini Anamur’da geçirecek olan konuklara; modern tesisleri ve sosyal donatı alanlarıyla nefes aldıracak.
İçerisinde bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar, spor parkları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma bankları ve daha birçok etkinlik alanı bulunan Dr. Devlet Bahçeli Sahil Parkı’nın Anamurluların nefes alacakları bir alan olduğuna dikkat çeken Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Denizin kenarında yaşayan ancak denizden hak ettiği standartlarda faydalanamayan Anamurlu hemşerilerimizin ve yaz aylarında ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizin bu sorununu kökten çözmeyi hedeflemiştik, çok şükür bunu başardık. Bütün bunları yaparken de ekolojik dengeyi gözeten, çevreye duyarlı ve saygılı, insanları ile birlikte hayvanları ve ekolojik unsurları ile uyum içerisinde, hiçbir canlının yaşam alanına müdahale etmeyen, tam anlamı ile nefes alan bir yaşam alanı oluşturmayı planladık. Kaymakam bey ve çalışma arkadaşlarımla birlikte Caretta Caretta kaplumbağalarının etkilenmemesi için özel olarak yaptırdığımız aydınlatma sistemimizi çalıştırdık. 66 bin hemşehrimizin her birini 19 Mayıs Perşembe günü saat 19:19’da yapacağımız açılış töreni ve halk konserine davet ediyorum” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü