Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:47
Advert

Başkan Seçer: “Mersin Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Evidir”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde hayata geçirilen ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında Gündoğdu Mahallesi’nde eğitimini tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi. Sertifikayı Başkan Seçer ve Meral Seçer birlikte verdi. Başkan Seçer, gönüllülük esasına dayanan projenin amacını, “Kadınlar evlerine ekonomik katkı sunsun, işi öğrensin, evde üretim yapsın, onları paraya dönüştürsün, çoluğunun çocuğunun rızkına katkısı olsun” cümleleriyle anlattı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-05-2022 23:04   Güncelleme : 16-05-2022 23:04
Başkan Seçer: “Mersin Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Evidir”

Projeyi gerçekleştirenlerin de kadınlara destek olma amacıyla yola çıktığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Sizlere yardımcı olma amacını taşıyorlar. Onlarla bütün sorunlarınızı paylaşın. Sorunlarınıza çözüm bulmak için bütün gücümüzü kullanırız. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir. Belediye Başkanı vatandaşın kardeşidir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların evdeki gizli iş gücünü açığa çıkarmak, ekonomik olarak onlara katkı sunmak ve sosyalleşmelerine destek sağlamak amacıyla Mersinden Kadın Kooperatifi’yle hayata geçirdiği Evimiz Atölye Projesi, her geçen gün büyüyerek daha çok kadına ulaşıyor. Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan Gündoğdu Mahallesi’ndeki kadınlara sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer verdi. Kadınlara her zaman destek olacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir. Belediye Başkanı vatandaşın kardeşidir” dedi.

Başkan Seçer, tezahürat ve alkışlarla karşılandı

Etkinlikte, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Evimiz Atölye Projesi’nde gönüllü hizmet veren Melike Dursun, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusal ve projede eğitimini tamamlayan kadınlar yer aldı. Etkinliğin girişinde Başkan Seçer’i kadınlar ‘En büyük Başkan bizim Başkan’ sloganları ile karşıladı. Başkan Seçer, etkinliğin sonunda kadınlarla toplu fotoğraf çektirdi.

 “Sizlerin parasını sizlerin hizmetine dönüştürmek bizim görevimiz”

Birçok bölgeden göç alan Mersin’in insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’de yaşayan herkesin Mersinli olduğunu söyledi. “Konuşmalıyız, birbirimizi tanımalıyız, birbirimizin dertlerini bilmeliyiz. Birbirimizle iç içe olmalıyız. Birbirimizi çok sevmeliyiz” diyen Başkan Seçer, iktidarların ve belediye başkanlarının görevinin vatandaşlara yaşadıkları yeri sevdirmek, mutlu olmalarını sağlamak ve onlara güzel bir çevre sunmak olduğunu söyledi.

“Mersin’de herkesin mutlu olabilmesi için gecemizi gündüzümüze katma görevimiz var” diyen Başkan Seçer, Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip bir ülke olduğunu hatırlattı. Seçer, “Yöneticiler çalmıyorsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmiyorsa inanın bana Türkiye çok zengin. Ben Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Çalışıp kazanmak, hakça bölüşmek, herkese eşit hizmet, adaletli olmak, sizlerin parasını sizlerin hizmetine dönüştürmek bizim görevimiz. Gelecek günler eminim bugünlerden çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer, Belediye Başkanı olarak her zaman sorumluluğunun farkında olduğunu ve her yere başı dik gittiğini ifade etti.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir”

Evimiz Atölye Projesi’nin gönüllülük esasına dayalı olduğunu söyleyen Başkan Seçer, projenin amacını “Kadınlar evlerine ekonomik katkı sunsun, işi öğrensin, evde üretim yapsın, onları paraya dönüştürsün, çoluğunun çocuğunun rızkına katkısı olsun” cümleleriyle anlattı. Seçer, projeden de projeyi yürüten ekipten de memnun olduğunu sözlerine ekleyerek, “Türkiye’de kadınlarımız sorun yaşayıp bunu dışa aktaramayan insanlardır. Birçok hanede sorun olduğunu biliyoruz. Kadın içine atıyor bunu. Ekonomik sorunu var, aile sorunu var, hukuki problemleri var, aşamıyor. Sağlık problemleri var aşamıyor” dedi. Göreve gelir gelmez kurdukları Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin her aşamada kadınların yanında olduğunu ifade eden Başkan Seçer, etkinliğe katılan kadınlara şöyle seslendi:

“Arkadaşlarımız sizlere yardımcı olma amacını taşıyorlar. Onlarla bütün sorunlarınızı paylaşın, sizin sorunlarınıza çözüm bulmak için bütün gücümüzü kullanırız. Yeter ki bizim çare olacağımız konular olsun. Hastalık, hukuki problemler, aile sorunları, çocuklarınızla ilgili problemler vardır. Hepsini paylaşabilirsiniz. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir. Belediye Başkanı vatandaşın kardeşidir. Öz kardeşidir, o derece yakındır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sizlere hizmet verenler belediyenin görevlileridir ve bu hizmeti vermek zorundadır ve sizin kardeşinizdir. Hepinizi çok seviyorum. Hepiniz benim kardeşimsiniz. Ben tüm vatandaşlarımı seviyorum. Allah’ın yarattığı her canlı varlığı seviyorum. Bizimle rahat olun, kendinizi Mersin’de rahat hissedin. Sizin kentine sahip çıkan, kentinin derdiyle dertlenen, mutluluğuyla mutlu olan bir Belediye Başkanınız var.”

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusal da düzenlenen etkinlikten dolayı Başkan Seçer’e ve emeği geçenlere teşekkür etti. Evimiz Atölye Projesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde insanların kaynaşmasını sağladığını ifade eden Ulusal, “Bu etkinlikleri düzenledikleri için sağ olsunlar. İnsanlarımızı bir araya getirdik, kaynaştırdık. Böyle bir etkinlik her zaman ihtiyaç duyulan bir etkinliktir. Bu etkinliklerin devamını diliyorum” dedi.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü