Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 12:42
Advert

Akdeniz'in Demir Yumrukları Dünya Kupasına Damga Vurdu

Akdeniz Belediyespor'un milli boksörleri, İstanbul'da gerçekleşen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'na damga vurdu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şampiyonada 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak büyük başarıya imza atan sporcuları tebrik ederek, "Sporcularımızla gurur duyuyorum" dedi.

SPOR
Giriş Tarihi : 16-05-2022 19:55   Güncelleme : 16-05-2022 19:55
Akdeniz'in Demir Yumrukları Dünya Kupasına Damga Vurdu

Türkiye Kick Boks Federasyonu'nun 2022 faaliyet programında yer alan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası, İstanbul'da 52 ülkeden 3 bin 100 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Akdeniz Belediyespor adına Türkiye'yi temsil eden 4 sporcunun tamamı Dünya Kupası'ndan madalya ile döndü.

Müsabakalarda Akdeniz Belediyespor'un milli sporcuları Gülizar Kara Full Contack +70 kg'da büyük kadınlar finalinde Özbek rakibini yenerek, Hilal Sonay ise 52 kg Lowking genç kadınlarda Kosovalı rakibini eleyerek dünya şampiyonu oldu. Aynı müsabakada Muhammed Taşkın 51 kg Lowking genç erkeklerde Kazak rakibini yenerek 2., Hatip Emlek ise İspanyol rakibini yenerek 3. oldu.
"BAŞKAN GÜLTAK'A SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Antrenör Nasır Kandemir, şampiyonaya katılan 4 sporcunun tamamından da şampiyonluk beklediklerini ancak madalyasız dönmemelerinin de büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Kandemir, "Önümüzde Büyükler Avrupa ve Gençler Dünya Şampiyonası var. Oralarda bu başarılarımızın üstüne katarak, ülkemizin bayrağını bir kez daha göndere çekmek tüm dünyaya İstiklal Marşımızı dinletmek istiyoruz. Bu zorlu süreçlerde bizlere her türlü desteği sağlayan başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak'a ve kulüp yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
"ZORLU MAÇLARDI AMA ÇOK İNANDIM"
Dünya Şampiyonu Milli Boksör Gülizar Kara ise "Bu müsabakaya çok yoğun çalışarak hazırlandık. Rakiplerim dünya şampiyonasında derece sahibi sporculardı. Maçları üstünlükle aldım. Zorlu maçlardı ama çok inandım. Önümüzde İslam Oyunları ve Avrupa Şampiyonası var. Buralarda da 1.'lik kürsüsüne çıkmak istiyorum. Sayın Başkanımız Mustafa Gültak'a desteğini esirgemediği ve hep yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"DÜNYADA EZBER BOZMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİK"
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak spora desteklerinin her daim devam edeceğine vurgu yaparak, "Akdeniz Belediyespor tarihinde önemli başarılar almaya devam ediyoruz. Artık sınırlarımızı da aşıp dünyada ezber bozmayı alışkanlık haline getirdik. İstanbul'da 7.'si yapılan Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'ndan madalya ile dönen ve göğsümüzü kabartan tüm sporcularımıza, teknik heyete ve sporcularımızın ailelerine minnettarız. Akdeniz ilçemiz sporla anılan bir kent olmaya devam edecek ve bunu sadece ülkemiz değil tüm dünya görecektir" diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü