Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:04
Advert

Bir sezonda 5 final 3 kupa Başkan Özyiğit, “Bu başarı tesadüf değil”

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı, İzmir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası finalinde Çankaya Üniversitesi'ni 65-61 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı. Yenişehir Belediyesinin desteklediği takımlar biri Avrupa Kupası olmak üzere 5 final oynayarak 3 kupa kazandı.

SPOR
Giriş Tarihi : 16-05-2022 19:50   Güncelleme : 16-05-2022 19:50
Bir sezonda 5 final 3 kupa  Başkan Özyiğit, “Bu başarı tesadüf değil”

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı, İzmir'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası finalinde Çankaya Üniversitesi'ni 65-61 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.  Yenişehir Belediyesinin desteklediği takımlar biri Avrupa Kupası olmak üzere 5 final oynayarak 3 kupa kazandı.

Mersin Yenişehir Belediyesinin destekleriyle mücadele eden takımlar sezona damga vurdu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi A takımının Türkiye Kupası’nı kazandığı ve Mersin Yenişehir Pirireis Ortaokulu’nun Türkiye Okullar Arası Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonu olduğu sezonda Mersin Yenişehir’e bir Türkiye kupası daha geldi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı, büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye şampiyonu oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi A takımı ise 2021-2022 sezonunda; Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü, Avrupa Kupası’nda final four oynayarak Avrupa dördüncüsü oldu ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde final oynayarak sezona ikinci sırada kapattı. A takımının büyük başarısının ardından Yenişehir’e bir sevindirici haber de U16 takımından geldi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi U16 basketbol takımı, rakiplerini geçerek mutlu sona ulaştı.

Başkan Özyiğit, “Geleceğin yıldızları Yenişehir’de yetişiyor”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kentimize yaşattıkları bu gurur için tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımız bu sezon büyük bir başarı gösterdi. Ancak voleybol ve basketbolda gençlerimizden gelen şampiyonluk, bizleri ayrıca mutlu etti ve her zaman yanlarında olacağız. ‘Geleceğin yıldızları Yenişehir’de yetişiyor’ demiştik. Bu da en büyük göstergesi. Gelecekte ülkemizi milli formayla temsil edecekler. Bu başarının kadınlardan gelmesi de ayrı bir gurur vesilesi. Her birini kutluyorum.” dedi.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü