Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:35
Advert

76 Yaşındaki kadının kaybolan parası iki ayrı otobüste bulundu

Çamlıyayla’dan bindiği belediye otobüsünde parasını düşüren ve Tarsus’ta yaptığı aktarmadan sonra bunun farkına varan 76 yaşındaki Saniye Keskin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunda görev alan otobüs şoförlerinin dikkati ve vatandaşların duyarlılığı sayesinde parasını eksiksiz teslim aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-05-2022 14:49   Güncelleme : 15-05-2022 15:00
76 Yaşındaki kadının kaybolan parası iki ayrı otobüste bulundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunda görev alan personelin dikkati sayesinde otobüste para düşüren bir vatandaşın mağduriyeti giderildi. Çamlıyayla’dan bindiği Büyükşehir toplu taşıma otobüsünde gömleğinin cebinde bulunan parasını düşüren ve Tarsus’ta yaptığı aktarmadan sonra bunun farkına varan 76 yaşındaki Saniye Keskin, vatandaşların ve şoförlerin duyarlılığı sayesinde parasını eksiksiz teslim aldı.

İki otobüste de para düşürdü

Çamlıyayla’daki yayla evinden Tarsus’a gelmek için Sebil yolunda Büyükşehir Belediyesi otobüsüne binen Saniye Keskin, gömlek cebinde bulunan parasının bir miktarını düşürdü. Tarsus’ta Cengiz Topel Lisesi kavşağında inen ve Kalburcu Mahallesi’ndeki evine gitmek için bir başka Büyükşehir Belediyesi otobüsüne binen Keskin, burada bir miktar daha para düşürdü.

Şoförler birbirleriyle irtibat kurdu

Otobüsteki bir başka yolcu, yerde duran parayı görerek Saniye Keskin’i uyardı. Keskin, gömleğinin cebinde bulunan paranın eksik olduğunu fark etti. Kaleburcu Mahallesi’ne geldiğinde şoför Abdullah Savsan’a durumu anlatan Keskin, otobüsten indi. Şoför Savsan ise Çamlıyayla hattında çalışan mesai arkadaşlarına konuyu aktardı. Çamlıyayla hattında çalışan aracın şoförü Oral Tekeli ise araç içinde duyarlı bir vatandaşın parayı görerek kendisine teslim ettiğini bildirdi. Yapılan inceleme sonucunda paranın Saniye Keskin’e ait olduğu tespit edildi.

Kaleburcu Mahallesi Muhtarı Fuat Şen’e bilgi verilerek, Saniye Keskin’e ulaşıldı. Saniye Keskin’e Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Grup Amiri Ali Fatih Salman tarafından para tutanakla eksiksiz şekilde teslim edildi.

“Çok mutlu oldum”

Parasını eksiksiz olarak aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Saniye Keskin, “Çamlıyayla’da bindim otobüse, Tarsus’ta indim. Tekrar Kaleburcu köyü otobüsüne bindim. Paramı düşürdüğüm yeri bir bayan gösterdi. Paramın gerisinin olmadığını öğrenince, şoför beye bilgi verdim. O da otogara bildirmiş şoföre. Geldim, paramın tamamını teslim aldım. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Şoförlerimizin koordineli çalışması, bizlere bir kez daha güven duygusunu aşıladı”

Tarsus Kaleburcu Mahalle Muhtarı Fuat Şen ise Büyükşehir ekiplerinin Saniye Keskin’e ulaşmak için kendisiyle irtibat kurduklarını belirterek, “Çağırdım arkadaşlar geldi, teyzemizin evine gittik. Teyzemizi aldık. İşletmeye geldik. İşletmede tutanakla beraber, teyzemize parasını teslim ettik. Büyükşehir Belediyesi şoförlerimizin koordineli bir şekilde çalışması, bizlere bir kez daha güven duygusunu aşıladı. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü