Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:28
Advert

İklim krizine farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler

Avcılar Belediyesi öncülüğünde buluşan doğa severler; iklim krizine karşı farkındalık oluşturmak için önce bisiklete bindiler, sonra koştular, daha sonra da sıcaklığı 15 derece olan suda yüzdüler..

SPOR
Giriş Tarihi : 14-05-2022 23:12
İklim krizine farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler

Avcılar Belediyesi öncülüğünde buluşan doğa severler; iklim krizine karşı farkındalık oluşturmak için önce bisiklete bindiler, sonra koştular, daha sonra da sıcaklığı 15 derece olan suda yüzdüler.


Bin - Koş – Yüz

Avcılar Belediyesi, “İklim Krizine Karşı Farkındalık İçin” başlığıyla bir organizasyon düzenledi. Çevre, doğa ve spor kuruluşlarınında destek verdiği organizasyon kapsamında 200 sporcu önce bisiklet turu düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Tahtakale Mahalesi Ispartakule Mevkii’nde buluşan sürücüler Avcılar’ın 10 mahallesini dolaşarak 25 kilometre boyunca pedal çevirdi.

 

Bisiklet sürücüleri ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi’nin önünde buluşan iklim koşucuları, iklim krizine dikkat çekmek için 5 kilometre boyunca koştu.

Organizasyonun son kısmında ise açık denize çekilen teknelerden atlayan yüzücüler sıcaklığı 15 derece olan suda yüzerek Denizköşkler Plajı’ndan karaya çıktı.

 

Hiçbir şey atık değildir, mutlaka geri dönüştürülebilir”

İklim kriziyle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “İklim krizine dikkat çekmek için arkadaşlarımız yüzdü, koştu ve pedal çevirdiler. Dünyamız iklim kriziyle karşı karşıya ve dünyamıza verdiğimiz zarar ve karbon nedeniyle dünya alarm veriyor ama hala yetkililer, yönetim ve dünya bu konuda çok fazla duyarlı değil. İşte bizler doğadan yararlanan, doğayla uyumlu yaşamayı bilen ve doğanın bize verdiği değerlerin farkında olan insanlar iklim krizinin son bulması için, karbon ayak izinin azalması için pedal çevirdiler, koştular ve yüzdüler. Diliyorum ki gelecekte bu krizler aşılır. Dünya bu büyük tehlikeden kurtulacak. Kentte geri dönüşüme katmadığımız atık yok. Hiçbir şey atık değildir, mutlaka geri dönüştürülebilir sloganıyla belediye olarak aktif çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü