Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:45
Advert

Gelecek için yelken açanlar Yenişehir’e ulaştı

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa’dan “Gelecek için Yelken Açıyoruz” yolculuğuna çıkan Bear Sailing Yelken Takımı,  Mersin Yenişehir’e ulaştı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yeşil Bayrak ödülü alarak atık yönetimini sağlayan Zübeyde Anaokulu’nun minik çevrecileri yelken ekibini karşıladı.

SPOR
Giriş Tarihi : 13-05-2022 20:16   Güncelleme : 13-05-2022 20:16
Gelecek için yelken açanlar Yenişehir’e ulaştı

Gelecek için yelken açanlar Yenişehir’e ulaştıMinimum karbon ayak izi hedefiyle 22 Nisan’da Hopa’dan Hatay’a doğru İzmir Çiğli Belediyesinin desteğiyle yola çıkan Bear Sailing Yelken Takımı, farkındalık yaratmak amacıyla Mersin Yenişehir’de de mola verdi. Yolculuklarının 22. gününde Mersin’e ulaşan yelken ekibi için Yenişehir Belediyesi anlamlı bir karşılama etkinliği düzenledi. Karşılamada atık yönetimini sağlayarak Eko-Okullar arasına giren Yeşil Bayrak ödüllü Zübeyde Anaokulu öğrencileri, Atıktan Üretmek Elimizde yazılı tişörtler giyerek, uçurtma uçurdu. Aynı zamanda geri dönüşüm temalı resimler de karşılama alanında sergilendi.

Sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan ve ekoloji konusunda önemli çalışmaları hayata geçiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Karadeniz’in “hırçın” sularını geçerek güzel bir amaç uğrana yola çıkan Bear Sailing Yelken Takımını tebrik etti. Başkan Özyiğit, farkındalık yaratan projeden dolayı Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü tebrik etti.  Başkan Özyiğit, “Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına oluşturulan farkındalık için teşekkür ediyorum. Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye de buradan selam olsun, yaptığı bu farkındalık projesi için kendilerini kutluyoruz. Mersin’de hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Yenişehir Belediyesi olarak ekoloji konusunda yaptığımız çalışmalar çok önemli. İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni 2020 yılında imzaladık. Ve bu imzanın gereklerini yerine getirmek adına tüm ciddiyetimizle çalışıyoruz. Yeşil bina uygulamalarından asbest kontrollerine kadar her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenişehir’de sıfır atığa giden bir çalışmayı da gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temiz Akdeniz İçin Ekosistem Tabanlı İzleme ve Yönetim Planı Projesi’ni hayata geçirdi. Denizi kirletenlere yönelik caydırıcı önemler aldı. Ortak akıl ve bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Doğayı korumak için yola çıktıklarını söyleyen Bear Sailing Yelken Takımı üyesi Murat Tan ise şöyle konuştu: "Plastik atıkları, karbon ayak izleri ve sera gazı salınımlarını azaltıp en aza indirgemek istiyoruz. Artık dönüşümlü ürünler kullanmak gerekiyor. 22 Nisan'da yola çıktığımızda çok ufak bir kalabalık içerisindeydik. Halkımız sayesinde çok güzel bir farkındalık yarattık. Gün geçtikçe devam ederek, büyüyerek, doğamızı kurtarmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımız ve torunlarımız için temiz bir dünya bırakmalıyız. Hepimiz elimizden geleni yapmalıyız."

 

 

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü