Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:44
Advert

Dostluk ve Barış Rallisi 16. Kez İstanbul’dan start aldı

TÜVTÜRK’ün destekçisi olduğu 16’ıncı Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı 12 Mayıs’ta İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’n da gerçekleştirilen törenle start aldı..

SPOR
Giriş Tarihi : 13-05-2022 14:32
Dostluk ve Barış Rallisi 16. Kez İstanbul’dan start aldı

TÜVTÜRK’ün destekçisi olduğu 16’ıncı Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı 12 Mayıs’ta İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’n da gerçekleştirilen törenle start aldı. 

 

Almanya’nın Tübingen kentinde 7 Mayıs’ta start alan ralliye bu yıl 8 ülkeden 40 otomobil ve 80 yarışmacı katılıyor. Değeri 1.111 Euro’yu geçmeyen otomobillerin katıldığı Ralli, araç ve trafik güvenliğinin önemine dikkat çekmenin yanı sıra Türkiye’yi ve güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağlıyor. 

 

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın himayesinde TÜVTÜRK’ün desteği ile düzenlenen Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda verilen startla başladı.

 

Bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilen rallinin Türkiye etabının start törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’ya İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Niyazi Erten’in, TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr katıldı. 

 

Ülkemizin turistik, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımına katkılar sağlayan Ralliye, yarışmacılar değeri 1.111 Euro’nun altında eski araçlar katılabiliyor. Rallide takımların güzergah boyunca otoyola çıkmalarına izin verilmiyor. Zaman ya da hıza dayalı bir mücadelenin olmadığı Dostluk ve Barış Rallisi’nde yarışmacılar rota üzerinde belirlenen sosyal ödevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. Ralliye bu yıl 8 ülkeden 40 otomobil ve 80 yarışmacı yer alıyor. 

 

İstanbul’dan sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük,  Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir,  Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya güzergahını izleyecek ralli  Türkiye güzergahının ardından İsrail ve Filistin’den sonra Ürdün’de son bulacak. 

 

Ralli’nin Türkiye etabının startında konuşan TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, “Aralıksız 11 yıldır Ralli’nin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız, araç muayenesinin ve bakımının önemini anlatmanın yanı sıra ralliye katılan yarışmacılara ülkemizi ve güzelliklerini tanıtmak. Bu ralli bakımlı oldukları taktirde eski araçların bile trafik güvenliğine uygun olarak binlerce kilometre yol yapabildiğini gösteriyor” diye konuştu. 

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü