Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:30
Advert

Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, Yine Gururlandırdı

Türkiye'de bocce branşında önemli başarılara imza atan Toroslar Belediyesi, bu başarılara bir yenisini daha ekledi.

SPOR
Giriş Tarihi : 11-05-2022 22:08   Güncelleme : 11-05-2022 22:08
Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, Yine Gururlandırdı
Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, ilçedeki Toroslar Bocce Sahası’nda düzenlenen Türkiye 1. ve 2. Bocce Ligi 2. Etap Volo Müsabakası’nda; 1. Lig'de sezonu Türkiye 3'üncüsü olarak tamamladı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geçtiğimiz 2 yıldır Türkiye şampiyonluğunu göğüsleyen Toroslar Belediyesi Bocce Takımının aldığı başarılarla gurur duyduklarını söyledi.

5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve 36 takımın katıldığı müsabakada Toroslar Belediyesi Bocce Takımının milli sporcusu Mehmet Can Yakın; “Erkekler Volo Basamak Dalında”, sporcu Sabiha Koçak da; “Kadınlar Volo Basamak Dalında” yarıştı.

Yaklaşık 10 yıldır Toroslar Belediyesi Bocce Takımı’nda performans gösteren ve yurt dışına transfer olan ilk Türk Bocce Sporcusu olan Mehmet Can Yakın, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Bocce Takımı Antrenörü Niyazi Kutlay da müsabakaya Türkiye'nin dört bir yanından katılan sporcuları, Toroslar’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Antrenör Kutlay; “Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, aynı zamanda Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi. Bocce branşına önem veriyor. Spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Bocce’de Türkiye’de Ses Getirdik”

Bu yıl sezonu Türkiye 3’üncüsü olarak tamamlayan takımın yine çıtayı yükselteceğine inandığını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “2019 yılında Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’na ilçemizde ev sahipliği yaparak Türk sporuna yakışır bir organizasyonun altına imza attık. Şampiyon sporcularımız, performansları ile Mersin’de ve Türkiye’de bu sporda en iyisi olduklarını elde ettikleri başarılarla kanıtladılar. Tüm sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü