Mersin Vatan Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 22:34

Bombalı eylem yapıp Yunanistan’a kaçacaktı

Mersin’de PKK/KCK ile TKP/K terör örgütlerinin gençlik yapılanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 29-04-2022 21:45   Güncelleme : 29-04-2022 21:45
Bombalı eylem yapıp Yunanistan’a kaçacaktı

Mersin’de PKK/KCK ile TKP/K terör örgütlerinin gençlik yapılanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki Ö.Ş.’nin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bombalı eylem yapıp Yunanistan’a kaçmayı planladığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri; PKK/KCK örgüt mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak çalışma yaptı. Çalışmalarda örgütün gençlik yapılanması DGH ve PYD/YPG terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten kişiler ile PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü/yüceltici/destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak örgüt yapılarını diri tutmaya, toplumda PKK terör örgütünü güçlü göstererek algı yaratmaya çalışan ve TKP/Kıvılcım terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 12 şüpheli tespit edildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Özel Harekat polislerinin de desteğiyle il merkezinde A.A., Z.K., O.G., S.B., Ö.S., Ö.Ş., Ş.E., S.D., H.A., A.A., C.A. ve F.K. adlarındaki 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şafak vakti yapılan operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

MERSİN’İ KANA BULAYACAKLARDI
Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Ö.Ş.’nin evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan çok güçlü plastik patlayıcı ile çok güçlü granür patlayıcı malzemeler ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüphelinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bombalı eylem gerçekleştirdikten sonra Yunanistan’a kaçarak PKK/KCK Terör örgütüne katılacağı tespit edildi. Öte yandan firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak çalışmaların sürdüğü bildirildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü