Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 10:32
Advert

Kızkalesi Yaz Sezonu için Hazırlanıyor

‘Daha temiz bir Mersin için’ sloganıyla kent genelinde yürüttüğü çalışmaları sahil kesimlerinde yoğunlaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in gözdesi Kızkalesi’ni sezona hazırladı.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 05-06-2017 10:57   Güncelleme : 05-06-2017 10:57
Kızkalesi Yaz Sezonu için Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan koordinasyon şube müdürlükleri aracılığıyla kentin her bölgesine hizmet götürmeye devam ediyor. Eşit hizmet anlayışının bir sembolü haline gelen Mersin, arttırılan tempo ile yaz sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda kent genelinde yürütülen ilaçlamadan temizliğe, sahil düzenlemesinden genel hizmetlere kadar pek çok konuda daha temiz ve daha yaşanabilir bir Mersin için hizmet atağına devam eden Büyükşehir Belediyesi, sahillerde yürütülen çalışmalarla göz dolduruyor.

Akdeniz’in incisi Mersin’in göz bebeği ve ağırladığı turist sayısı bakımından kentin turizm simgesi haline gelen Kızkalesi, iki haftada bir 2 araç ve yaklaşık 20 personel ile düzenli olarak ilaçlanıyor. Yıl boyunca larva ve uçkun mücadelesini düzenli olarak sürdüren ekipler, turistlerin sineksiz bir ortamda tatillerini yapabilmesi için görev alıyor.

Ayrıca yol süpürge araçları ile gerek asfalt yollar, gerekse sahil bandındaki yürüyüş yolu boydan boya süpürülerek temizlenen Kızkalesi’nde, plaj temizliği ise 30 kişilik personel tarafından sağlanıyor.

Öte yandan kış mevsimi boyunca şiddetli yağışların sahillerde yarattığı tahribatı yürüttüğü çalışmalarla ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Fen İşleri Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Ulaşım Dairesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) aracılığı ile yaz sezonu boyunca Kızkalesi’nde sorunsuz, güvenli ve huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenleri ağırlamaya hazırlanıyor.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü