Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 23:14
Advert

ANAMUR’DA RAMAZAN 3 AÇILIŞLA TAÇLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının gelmesiyle Mersin genelinde başlattığı açılış ve temel atma programları, Anamur ilçesinde gerçekleştirilen projelerin açılışları ile devam etti, Anamur Otogarı’nın ise temeli atıldı.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 03-06-2017 12:04   Güncelleme : 03-06-2017 12:04
ANAMUR’DA RAMAZAN 3 AÇILIŞLA TAÇLANDI

 Aynı gün içerisinde Anamur’a kazandırılan projelerden Emirşah İçme Suyu Terfi Hattı Açılışı ve Anamur Tenis Kortu Açılışı yapılırken, yeni otogarın temel atma töreni gerçekleştirildi. Açılış ve temel atma törenlerine çok sayıda Anamurlu vatandaş katıldı.

Emirşah Mahallesi İçme Suyu Terfi Hattı ile buluştu

İhalesi Aralık 2016 tarihinde yapılan ve yoğun çalışmalar sonucu kısa sürede tamamlanan Emirşah İçme Suyu Terfi Hattı projesi kapsamında bir adet trafo terfi merkezi, 700 metre terfi hattı, 200 metreküp depo ve 1000 metre şebeke bağlantısı yapılan törenle hizmete açıldı. Maliyeti 429.297,77 TL olan proje ile birlikte Ören Mahallesi 2500 metre terfi hattı yapımı ve 500 metreküplük deponun da bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

Açılışta yaptığı konuşmada Ramazan’ın bereketi ile hizmetleri de ibadet anlayışıyla birleştirerek, vatandaşlarla buluşturduklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ramazan etkinliklerimizi devam ettirirken hizmetlerimizin açılışlarını ve temel atma törenlerini gerçekleştirelim istedik. Yılların ihmaline uğramış, yeterli hizmet alamamış bölgelere öncelik tanıdık. Çok şükür planladığımızın çok daha ilerisinde hizmetimiz devam ediyor. Biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Sizlerin güvenine layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Mübarek Ramazan ayında, mübarek hizmetlerle günü tamamladıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, “Burhanettin Başkanımız sağ olsun yılların tecrübesi ile hizmet atağına başladı. Her köy, her mahalle hizmetten nasibini alıyor. Hem MESKİ hem Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Diğer eksikleri de Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Tenis Kortu Anamurluların hizmetinde 

Bünyesinde 3 adet tenis kortu, sosyal tesisinde kafeterya, soyunma odaları, çocuk oyun grubu, spor aletlerinin yer aldığı ve 5 bin 600 metrekare alana inşa edilen Anamur Tenis Kortu gerçekleştirilen açılışla Anamurlu vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılışta gerçekleştirdikleri hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ramazan berekettir, hizmet ibadettir diye bu mübarek ayda başlattığımız açılış ve temel atma törenleri için bugün de Anamurdayız. Ramazan bereketi illaki sofrada olmaz, hizmetlerde de olur. Mersin genelinde ayrımsız bir şekilde sürdürdüğümüz hizmetlerin birinin daha açılışında sizlerle beraberiz. Hizmetlerin ardı arkası kesilmiyor ve kesilmeyecek. Tesisin başta gençlerimize ve Anamurlulara hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Anamur Otogarı bir yıl içerisinde hizmete girecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve yaklaşık bir yılda bitirilmesi planlanan Anamur Otogarı’nın temeli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından atıldı.

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini belirtti. Verdikleri sözleri yerine getirme gayreti içerisinde olarak, gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Anamur bizim için çok önemli, turizm açısından çok bakir bir bölge. Bu bölgenin sahili ile kırsalı ile ayağa kaldırılması gerekiyor. Biz de her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Mersin’in ilçelerini adım adım geziyoruz. Kararlı ve azimli bir hizmet anlayışıyla, Allah rızası için çıkılan yolda Cenab-ı Allah yolumuzu da açıyor. Hizmetler de tespih tanesi gibi bir bir sıralanıyor. Mersin’in makûs talihi yeniliyor” dedi.

“Hizmeti genel ve yerel olarak ayırmamak lazım”

Bazı projelerin yapımı ile ilgili engellerle karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Yapılan hizmetlerden çok yapılacak hizmetler bizim için önem taşıyor. Ancak birçok engelle karşılaşıyoruz. Hal projesinin tahsisi için 3 yıldır mücadele veriyoruz ve halen tam manasıyla sonuçlandırmış değiliz. Katı Atık Entegre Tesisi ile ilgili önümüze bir sürü engeller çıkarılıyor. Kim yaparsa yapsın vatandaşa hizmetin bir an önce gelmesi lazım. Hizmeti yerel ve genel olarak ayırma anlayışını bir kenara bırakmak lazım. Yerel ve genel yönetimler diyalog içinde problemleri çözmeli. Partilerimiz farklı olabilir ama amacımız aynı. Amacımız halka hizmetse o zaman bu işi birlikte yürütme mecburiyetimiz var. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yolumuzdan taviz vermeden, dosdoğru bir şekilde vatandaşlarımıza hizmetleri götürmek istiyoruz. Allah çıktığımız yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü