Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:56

Kaspersky ürünleri, SE Labs uç nokta güvenlik testlerinde en yüksek puanları aldı

Kötü amaçlı yazılımların saldırılarının yaygınlaştığı günümüzde Kaspersky'nin kötü amaçlı yazılımlardan koruma araçları, bağımsız güvenlik test şirketi SE Labs tarafından yapılan incelemede mümkün olan en yüksek dereceyi elde etti.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 30-01-2024 11:42   Güncelleme : 30-01-2024 11:42
Kaspersky ürünleri, SE Labs uç nokta güvenlik testlerinde en yüksek puanları aldı

Kötü amaçlı yazılımların saldırılarının yaygınlaştığı günümüzde Kaspersky'nin kötü amaçlı yazılımlardan koruma araçları, bağımsız güvenlik test şirketi SE Labs tarafından yapılan incelemede mümkün olan en yüksek dereceyi elde etti. Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus, iyi bilinen teknikler ve internette canlı olarak bulunan tehditler kullanılarak yapılan hedefli saldırıların bir karışımına tabi tutuldu. Her üç ürün de mümkün olan maksimum 1136 puana ulaştı ve "AAA" sertifikası ile ödüllendirildi.

Kaspersky'nin yakın zamanda yaptığı global bir araştırmaya göre, Türkiye’deki şirketlerin %29'u son iki yıl içinde kötü amaçlı yazılım saldırıları nedeniyle siber olaylar yaşadı. Siber olayların çoğu, çalışanların kötü amaçlı yazılımları indirmesi neticesinde finans kuruluşları, telekomünikasyon şirketleri, enerji, petrol ve gaz gibi kritik altyapılarda meydana geldi.

SE Labs'ın kötü amaçlı yazılımdan koruma testinde Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Endpoint Security for Business sırasıyla "küçük işletme" ve "kurumsal" kategorilerinde test edilirken, Kaspersky Plus "ev" segmentinde değerlendirildi. Bu incelemedeki test senaryoları gerçek dünyadaki siber saldırıları taklit ederek ürün sağlayıcıların algılama, önleme ve azaltma açısından uç nokta güvenlik çözümlerinin etkinliğini göstermesine olanak tanıdı.

Değerlendirmeye katılan Kaspersky ürünleri, tüm tehditleri tespit edip engelledikleri ve sistemi tehlikeye atmalarına izin vermedikleri için “Koruma Doğruluğu Derecelendirmesinde” en yüksek 400 puanı aldı. Ayrıca ürünler yasal uygulamaları ve URL'leri doğru şekilde sınıflandırdığı için "Meşru Doğruluk Derecelendirmelerinde” maksimum 736 puan kazandı. Toplamda Kaspersky anti-malware korumasının %100 etkinliğini gösteren genel "Toplam Doğruluk Derecelendirmesi" sonucu, mümkün olan maksimum puan olan 1136 puan oldu. Böylece Kaspersky ürünleri "AAA" derecesiyle ödüllendirilerek kendi kategorilerinde ilk sırada yer aldı.

Kaspersky, SE Labs Testlerinde %100 Kötü Amaçlı Yazılım Savunma Kapasitesini Kanıtladı!

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin, şunları söyledi: "Kötü amaçlı yazılımlar dünyadaki en yaygın saldırı türlerinden biri ve sayıları artmaya devam ediyor. Siber güvenlik çözümlerinin gelişmesiyle birlikte bu tehditlerin yaratıcıları güvenlik sistemlerini atlatmanın yeni yollarını arıyor. İyi haber şu ki, güvenlik sağlayıcılarının kendileri de zayıflıkları bulmak ve proaktif karşı teknolojilerini buna uygun olarak geliştirmek ve yükseltmek için sistemler ve çözümler üzerinde araştırmalar yapıyorlar. SE Labs tarafından yapılan testlere yıllardır katılıyoruz ve ürünlerimizi geliştirmek ve etkinliklerini kanıtlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Sonuçların da gösterdiği üzere, bu görevin üstesinden oldukça iyi bir şekilde geliyoruz. En yeni tehdit türleriyle mücadele ederek etkinliğimizi kanıtlamamıza yardımcı olduğu için SE Labs'a gerçekten minnettarız."

SE Labs Kurucusu ve CEO'su Simon Edwards da şunları ekledi: "Önemli yeni tehdit türleri kaydettiğimiz anda yaptığımız testlerdeki saldırı senaryolarını güncelliyoruz. Böylece siber güvenlik ürünlerinin güncel ve mevcut tehdit ortamında etkili olup olmadığını kontrol ediyoruz. Testlerimiz, satıcıların ürünlerini geliştirmelerine ve müşterilerin iş ve ev cihazlarını korumak için en güçlü ürünleri seçmelerine yardımcı oluyor. Kaspersky, iş ve ev kullanıcı testlerimizde ürünlerinin kötü amaçlı yazılımlara karşı %100 savunma kapasitesini kanıtlayarak 2023'ü yine mükemmel bir sonuçla tamamladı. Kaspersky'nin testlerimize katılımını takdir ediyor, aldıkları sonuçlardan dolayı tebrik ediyoruz.”

Kaspersky, SE Labs üç aylık testine düzenli olarak katılıyor. 2023 yılında Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security, SE Labs'ın 1., 3. ve 4. çeyrek değerlendirmelerinde Toplam Doğruluk Derecelendirmesinde en yüksek puanları aldı ve 2. çeyrekte derecelendirmenin en yüksek ikinci değerine ulaştı. Kaspersky Plus, yılın dört testinde de Toplam Doğruluk Derecelendirmesinde TOP1 sonuçlarına ulaştı. Her üç ürün de %100 zararlı yazılımlara karşı kararlılıkla koruma göstermeye devam ediyor ve en yüksek "AAA" derecesiyle ödüllendiriliyor.

Zararlı yazılımlara karşı korumada maksimum verimlilik gösteren Kaspersky ürünleri hakkında daha fazla bilgi için Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus sayfalarını ziyaret edin

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü