Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde haklarımıza ve hayatlarımıza sahip çıkmak için buradayız. Mücadelemizi büyüterek cinsiyet temelli şiddetin kökeninde yatan toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ayrımcılık ve ötekileştirmeye karşı duruşumuzu sergiliyoruz.

Yaşamın her alanında, kamusal ya da özel fark etmeksizin şiddete maruz kalıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığın şiddetin temelinde yattığını biliyoruz. 6 Şubat depremleri sonrasında, insani yardımların toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle yapılmaması, adaletsizlik ve hak ihlallerinin artmasına sebep oldu. Kadınlar, kız çocukları ve ayrımcılığa maruz kalan gruplar için aile içi şiddet, erken yaşta evlilikler ve sömürü riskinin arttığı, ihtiyaçlarının göz ardı edildiği bir gerçektir.

Biz kadınlar, eşit, özgür ve şiddetsiz bir dünyada yaşamak istiyoruz. Medeni Kanun ve 6284 sayılı Yasa'ya dokunulmamasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların oluşturulmasını vurguluyoruz.

Eşitsizlik ve ayrımcılıkla mücadele, demokrasi, eşitlik ve katılımcılıkla mümkündür. Kent Konseyleri ve Kadın Meclisleri, barışçıl, eşitlikçi, demokratik ve kadın dostu kentlerin oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi için mücadele etmek gereklidir. Mirabel kardeşlerin Dominik Cumhuriyeti'nde yarattığı kelebek etkisi, insan hakları ve özgürlük mücadelesinin bir parçasıydı. Bugün, bizler de bu mücadeleyi sürdürüyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği yaşamın her alanında mevcuttur. Bugün, cinsiyet ayrımcılığına ve şiddete karşı farklı bir ses çıkarmak istedik. Şarkılarımızla farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddete hayır demek istiyoruz.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığın olmadığı, hukuki, ekonomik ve sosyal önlemlerin alındığı, toplumsal iyileştirme ve dönüşüm planlarının hayata geçirildiği bir dünya istiyoruz. Sesimizi her şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Bugün, şiddete karşı şarkılarımızla ve ritmimizle farkındalık yaratmaya çalıştık. Şiddetsiz bir dünya için dayanışmanın ritminde buluştuk."