Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 11:35
Advert

​​Birbirinden Renkli Projeler Beğeniye Sunuldu

Üniversitemiz ile Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) iş birliğiyle, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Proje Pazarı ve Sergi Etkinlikleri düzenlendi. 25 Nisan Salı günü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, yaklaşık 120 proje sergilendi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-04-2017 11:19   Güncelleme : 26-04-2017 11:19
​​Birbirinden Renkli Projeler Beğeniye Sunuldu

Ticarileştirme potansiyeline sahip, ekonomik getirileri olan, uygulamaya yönelik projelerin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğine, üretim ve ürün geliştirme amacıyla araştırma ve geliştirme ihtiyacı duyan çeşitli projeler katıldı.

Proje Pazarı ve Sergi Etkinliklerinde; Elektrik, Endüstriyel Otomasyon, Makine, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Mobilya ve Dekorasyon, Cam-Seramik ve Kuaförlük programı son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları projeler sunuldu. Etkinlik kapsamında ziyaretçilere, ürünlerini tanıtan sunumlar yapan proje sahipleri arasında Geleceğin Programcıları Geleceği Kodluyor Derneği ve Gifted Coder Mersin ekibi de yer aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Genel Sekreter Vedat Güngör, Rektör Danışmanı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Yaşar ile üniversitemizin çok sayıda akademik ve idari personelinin yanı sıra MESİAD Yönetim Kurulu üyelerinin katılım gösterdiği etkinliği ayrıca Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da ziyaret etti.

Proje Pazarı sergi etkinliğinde; Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencileri, tasarımlarının kendilerine ait olduğu birbirinden farklı çalışmalar sunarken, Saç Bakımı ve Güzellik Programı öğrencileri yaptıkları saç ve makyaj tasarımlarını bir defile ile sundu.

Elektrik Programı’ndan Işık İzi Takip Eden Robot, İşitme Engellileri Derse Odaklandıran Cihaz, Otobanlarda Piezo Sistemli Elektrik Üreteç; Elektronik Teknolojisi Programı’ndan Güneşi Takip Eden Güneş Paneli Sistemi, Hidrojen Makinesi; Gıda Teknolojisi Programı’ndan İçecek Kutularında Pratik Uygulamalar, Meyve Atıklarından Estetik Mumlar; Makine Programı’ndan Dikey Eksenli Rüzgar Tribünü, Alüminyum Atık Geri Dönüşüm Projesi olmak üzere çeşitli alanlarda 120 proje sergilendi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü