DOLAR 39.53 ₺
EURO 45.37 ₺
STERLIN 53.05 ₺
G.ALTIN 4,279.94 ₺
BTC 104,834.74 $
ETH 2,521.02 $
BİST 9,196.13
    TanıtımBayi

    Keşan'da Bozkurt Zararlısına Karşı Mücadele Başladı

    GÜNCEL 114
    Yayınlama: 13 Haziran 2023 Salı 08:35 Kaynak: Haber Merkezi Editör: ismail USTA

    Keşan Ziraat, ekipleri köyleri ziyaret ederek, açiçeğindeki bozkurt zararlısı mücadelesini gerçekleştirirken, ekipler bozkurt zararlısı ile ilgili üreticilere de açıklama yaparak bilgilendirmede bulundu.

    Keşan'da Bozkurt Zararlısına Karşı Mücadele Başladı

    Keşan Ziraat Odası teknik ekiplerinin sosyal medya hesaplarında da çiftçileri bilgilendiren paylaşımında, zararlıyla ilgili genel bilgi verilirken, bozkurt larvalarının birinci ve ikinci dönemlerinde bitkilerin taze sürgün ve yapraklarını yemek suretiyle zarar yaparlar ileri dönemlerinde gündüz toprak içerisinde hareketsiz , kıvrık bir şekilde dinlenirken, gece toprak yüzeyine çıkarak genç bitkileri toprak yüzeyine yakın yerden kök boğazından kesmek veya kemirmek suretiyle zarar verirdiklerinin altı çizildi.

    Kimyasal mücadele konusunda da tavsiyeler de bulunan ekipler, paylaşımlarında, "Bir metrekare alanda 1-3 arasında bozkurt larvası bulunursa ilaçlama yapılır. İlaç; 10 kilogram kepeğe yarım kilogram toz şeker ve önerilen dozda ilaç kuru kuruya karıştırılır. Daha sonra 5 litre su ile karıştırılarak bir hamur halini alması sağlanır. Hazırlanan yem akşam üzeri eşit bir şekilde tarlaya ayçiçeklerinin dibine verilir" ifadelerini kullandı.

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code