Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 11:42

Hayvanseverlerden Pakdemirli’ye tepki

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, yasaklı ırkların kısırlaştırılma ve kayıt altına alınma süresinin uzatılmayacağını söyleyen Bakan Bekir Pakdemirli’ye tepki göstererek, “hayvanların çoğalmasına sebep olacaksınız” dedi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 22-01-2022 17:07   Güncelleme : 22-01-2022 17:07
Hayvanseverlerden Pakdemirli’ye tepki

 

Gaziantep’te iki tane pitbullun saldırmasıyla ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelere köpeklerin toplatılması işçin talimat vermiş, yasaklı ırk köpeklerin kısırlaştırılması ve kayıt altına alınması için de 14 Ocak’a kadar süre verilmişti. Hayvanseverler ise bu sürenin yeterli olmayacağını ve 6 ay daha uzamasını talep etmiş, ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, belirlenen sürenin 14 Ocak’ta sona ermesi üzerine, yasaklı ırkların kayıt altına alınması için tanınan sürenin uzatılmayacağını, bakımevlerine alınan köpeklerin iade edilmeyeceğini ve sahiplendirilmeyeceğini söylemiş, “Hayvanları seviyoruz ancak gerekli tedbirleri almak zorundayız” açıklamasında bulunmuştu.

HAYKONFED’DEN TEPKİ

Bunun üzerine Bakan Pakdemirli’ye tepki gösteren Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, bu uygulamanın yasaklı ırkların sokaklara terk edilmesine ve üreyerek çoğalmasına neden olacağını söyledi. Çıtırık, “Sayın Bekir Pakdemirli, beyanat verdiniz, evlerdeki yasaklı ırkların kısırlaştırması süresinin uzatılmayacağını, belediye barınaklarındaki daha önceden ek olmuş hayvanların sahiplerine verilmeyeceğini söylediniz. Sayın Pakdemirli ben şimdi size olacakları söylüyorum iyi dinleyin ve öğrenin” dedi.

“BELEDİYELER HAYAVNALARI SOKAKLARA BIRAKIYOR”

Evlerde kısırlaştırmasını yapmamış olan vatandaşların bu hayvanları zaten terk etmeye başladıklarını söyleyen Çıtırık, “Daha yoğun bir biçimde pitbulları sokaklara, yollara, ormanlara terk etmeye devam edecekler. Belediyeler için yasaya bütün belediyeler yasaklı ırkları kabul etmek durumundadır hükmünü koyduğunuz için, mecburen belediyeler şimdi ellerindeki dogoları, pitbulları boşaltarak, yollara, ormanlara, başka şehirlere atarak yeni gelecek olanlara yer açıyorlar. Siz bir yandan toplumun hoşuna gitmek bir yandan cumhurbaşkanımızın hoşuna gitmek için ‘vatandaşı koruyayım çocuklar rahat oynasın’ derken sokaklarda bu yanlış ve bilgiye dayanmayan kararlarınızla sokaklarda bundan sonra pitbullar, dogolar ve ona benzer yasaklı ırkların serbestçe dolaşmasına, üreyip çoğalmasına imkân sağlayacaksanız” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ KARARLARINIZI DÜZELTİN”

Pakdemirli’nin HAYKONFED ile görüşmesini talep eden Çıtırık, “Ben sizin yerinizde olsam bin 389 belediyeden bin 200’ünde barınak olmayan ve bunu sağlamak zorunda olan bir bakanlığın başındaki kişi olarak utanırım, doğruları öğrenmeye çalışırım, sorun ve önerileri öğrenmeye çalışırım. Yanlış kararlarınızı düzeltin, vatandaşı sokak popülasyonuna mahkum etmeyin, zavallı hayvanları da bu vahşi dünyaya gelmek zorunda bırakmayın. Bizlerle görüşün sizi bilgilendirelim” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü