Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 12:51
Advert

ÇBSK Güreş Takımı Türkiye İkincisi Oldu

Çorlu Belediyesi'nin desteği ve ev sahipliğinde Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen U23 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi..

SPOR
Giriş Tarihi : 10-01-2022 22:00
ÇBSK Güreş Takımı Türkiye İkincisi Oldu

Çorlu Belediyesi'nin desteği ve ev sahipliğinde Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen U23 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, müsabakalar sonunda takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

 

8-9 Ocak 2022 tarihleri arasında iki gün süreyle Çorlu'da gerçekleştirilen U23 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası Çorlu Belediyesi katkılarıyla düzenlendi. Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve iki gün süren şampiyonaya 25 ilden 125 sporcu katıldı. Şampiyonanın sonunda Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 94 puanla ikinci olurken, 102 puan toplayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi şampiyon oldu. Tokat Turhal Belediyesi ise topladığı 91 puan ile 3. sırada yer aldı. Öte yandan şampiyonanın en teknik sporcusu Ankara Ego Spor Kulübü güreşçisi Zeynep Yetgil olurken, en centilmen antrenör ödülünü ise Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Hasan Mert aldı.

 

"Güreş, Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Kadın Millî Takımlar Koordinatörü Ahmet Özbeğe, Türkiye Güreş Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi ve 15-17 Yaş Altı Millî Takımlar Teknik Sorumlusu, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Antrenörü Fatih Kobal, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, daire müdürleri, sporcu aileleri ve basın mensuplarının katılımıyla 8 Ocak Cumartesi gerçekleşen şampiyonanın açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 2020-2021 Avrupa Spor Kenti olarak Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen sporcu ve antrenörlerini Çorlu'da ağırlamaktan ve böylesine önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Geleneksel sporlarımız her zaman birlik ve beraberliğimizi güçlendiren etkinlikler olmuştur. İnsan topluluklarını millet yapan kültür öğelerinden biri de spordur. İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan kültürümüzde güreş gibi sporlar yüzlerce yıl önceki coşkusuyla hâlâ varlığını sürdürüyor.

 

"Güreş Milletimizin Simgesi"

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk güreş sporuna büyük önem vermekte ve güreşin Türk milleti için önemli bir simge olduğunu ifade etmekteydi. Hem sporcularımız hem de bizler Ata’mızın izinden giderek milletimizin simgesi olan güreş sporunu gelecek kuşaklara miras bırakmak için çaba harcayacağız. Milletimizle özdeşleşmiş bu sporu yaşatarak atalarımızı gururlandıracağız.

 

"Spora Desteğimiz Sürüyor"

 

Çorlu Belediyesi olarak şehrimizin spor ihtiyaçlarını karşılayıp yenilikçi, özgüven sahibi ve ahlâklı sporcular yetiştirmeye son derece önem verdik. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz geçmişten bugüne 9 branş ve 33 kategoride, liglerde ve şampiyonalarda yüzlerce sporcumuzla başarı dolu serüvenine her geçen gün yeni madalyalar ekledi. Eklemeye de devam ediyor.

Sporcularımız arasında farklı branşlarda Balkan şampiyonları, Avrupa şampiyonları ve dünya şampiyonları var. Her zaman söylüyoruz ama bir kez de buradan dile getirmekte fayda var: Tüm sporcularımızla ne kadar gurur duysak az…

 

"Sporcularımıza Başarılar Diliyorum"

 

2020 ve 2021 yıllarında Avrupa Spor Kentleri Federasyonu Heyeti tarafından ‘Avrupa Spor Kenti’ seçilen Çorlu’muzda daha nice cesur ve başarılı sporcular yetişeceğine inanıyor; siz değerli sporcularımıza bugün gerçekleşecek seçmelerde ve yarın oynanacak final müsabakalarında başarılar diliyorum…" dedi.

 

Türkiye Güreş Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi ve 15-17 Yaş Altı Milli Takımlar Teknik Sorumlusu, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Antrenörü Fatih Kobal ise şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, güreş sporunu tabana yaymak için ülke genelinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Güreş sporunu gençlerimiz arasında sevilen ve popüler bir spor dalı haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ülke genelince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çorlu'da düzenlenen U23 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası da bu kapsamda gerçekleştirildi. Bugün burada güreşen, madalya kazansın kazanmasın tüm sporcularımızı ve antrenörlerini kutluyorum. Çorlu Belediyesi'ne ve Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Sarıkurt'a ev sahipliği ve katkılarından ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Çorlu Belediyesi şampiyonanın düzenlenmesinde önemli katkılar sağladı. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün şampiyona da Türkiye ikincisi olması da bölgemiz adına ayrıca mutluluk verici." diye konuştu.

50, 53, 55, 57, 59, 62, 65, 68, 72 ve 76 kilolarda eleme, çeyrek final ve yarı final müsabakalarının ardından dereceye giren güreşçilere madalya ve ödülleri takdim edildi.

 

U23 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası sonunda dereceye giren sporcular ve kulüpleri ise şöyle:

 

50 kilogram:

1. Zehra Demirhan (Ankara EGO)

2. Fatma Kızmaz (Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü)

3.Şeyma Kızmaz (Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü)

3.Elif Işkın ((Yalova Termal Belediye Spor Kulübü)

53 kilogram:

1. Emine Çakmak (Yalova Termal Belediye S.K.)

2. Rahime Arı (Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü)

3.Eylem Gök (Hakkâri Güreş)

3. Sıla Aykul (Tokat Turhal Belediye Spor Kulübü)

55 kilogram:

1. Zeynep Yetgil (Ankara EGO)

2. Damla Kor (Tekirdağ Süleymanpaşa Spor Kulübü)

3. Gamze Nur Kamaz (Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

4. Esra Nur Eren (Samsun Spor Lisesi)

57 kilogram:

1. Elvira Kamaloğlu (Erzincan Gençlik Spor Kulübü)

2. Eda Tekin (Antalya Ferdi)

3. Özge Fındıkçı (Trabzon Büyükşehir Belediye)

4. Nazar Kaya (Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü)

59 kilogram:

1. Selvi İlyasoğlu (Muğla Köyceğiz Belediye Spor Kulübü)

2. Nurife Duman (Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

3.Halime Polat (Diyarbakır Yurdum GSK)

3.Ebru Dağbaşı (Tokat Turhal Belediye Spor Kulübü)

62 kilogram:

1. Merve Karadeniz (Karabük Gençlik GSİ)

2. Çağla Yarım(Tokat Turhal Belediye Spor Kulübü)

3. Ebru Yılmaz (Trabzon Büyükşehir Belediye)

4. Özem Şimşek (Antalya Asat Spor Kulübü)

65 kilogram:

1. Yağmur Çakmak (Balıkesir Büyükşehir Belediye)

2. Gülsüm Bingöl (Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

3. Gamze Nur Adakan (Ankara EGO)

4. Songül Alpkaya (Diyarbakır Yurdum GSK)

68 kilogram:

1. Aslı Demir (Adıyaman GSK)

2. Sehernur Bulut (Trabzon Büyükşehir Belediye)

3. Nesrin Baş (Tokat Turhal Belediye Spor Kulübü)

4. Nazmiye Budak (Adana Kozan Halk Eğitim)

72 kilogram:

1. Merve Pul (Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü)

2. Nazar Batır (Tokat Turhal Belediye Spor Kulübü)

3. Havva Duran (Antalya Asat Spor Kulübü)

4. Vahide Nur Gök (Trabzon Büyükşehir Belediye)

76 kilogram:

1. Mehtap Gültekin (Trabzon Büyükşehir Belediye)

2. Melisa Sarıtaş (Yalova Termal Belediye Spor Kulübü)

3. Melike Közgün (Diyarbakır Yurdum GSK)

3. Ümmühan Duran (Antalya Asat Spor Kulübü)


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü