Mersin Vatan Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 01:29

Besin Alerjisi Tehlikeli olabilir

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saibe Kılınç, çocukların en sık yaşadığı sağlık sorunlarının başında 'besin alerjisi' geldiğine dikkat çekerek, "Bazen basit belirtiler gösteren besin alerjisi, acil müdahale gerektirebilecek sorunlara da neden olabilir" dedi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-01-2017 09:27   Güncelleme : 12-01-2017 09:27
Besin Alerjisi Tehlikeli olabilir

Besin alerjisinin, besin alımından sonra ağız etrafında kızarıklık, yüzde veya vücutta kızarıklık, kaşıntı, dil ve dudakta şişme, egzama şeklinde belirtiler verdiğini ifade eden Dr. Kılınç, sebebi anlaşılamayan kusmaların ve kabızlığın da temel belirtiler olarak değerlendirildiğini söyledi.

ALERJİYE NEDEN OLAN BESİNLER!

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saibe Kılınç, "Çocuklarda besin alerjisi teşhisi ve tedavisi kolay değildir. Özellikle herhangi bir ek gıdaya başlandıktan sonra anne, çocukta normal olmayan bazı bulgular tarif ediyorsa burada şüphelenmek gerekir" dedi.

Çocuklarda gıda alerjisi riski yüksek olan besinlerin; yumurta, süt balık, fındık, ceviz, badem, fıstık, soya ve buğday gibi gıdaların olduğunu ifade etti.

İLK 6 AY ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ!

Bazı ilaçların da alerjik tepkimelere yol açabildiğine dikkat çeken Dr. Kılınç, "Risk grubunda olan çocuklara özellikle 1 yaşına kadar inek sütü ve ürünleri verilmemelidir. Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi, ileriki dönemde oluşabilecek alerjik hastalıkları büyük oranda azaltır”dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü